Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Košický kraj

Náramky pre návštevníkov sa na rožňavskom kúpalisku osvedčili

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Sezónu doposiaľ hodnotia ako priemernú. Oproti minulému roku je počet návštevníkov nižší.

Rožňava 4. augusta (TASR) – Na Mestskom kúpalisku v Rožňave dostávajú návštevníci aj v tomto roku po zaplatení vstupného náramky. Podľa zodpovednej vedúcej kúpaliska Marty Domikovej majú tak prehľad o ľuďoch, ktorí si za vstup zaplatili. Tento systém sa im osvedčil a klesol počet tých, ktorí sa na kúpalisko dostali načierno.

"Hneď vidieť na každom, kto je v areáli, či má, alebo nemá náramok na ruke. Prídu mestskí policajti a oslovia ho, prečo nemá náramok. Vieme, že buď prišiel načierno, alebo ho má v taške, lebo niektorým to na ruke prekáža najmä pri športovaní," uviedla pre TASR Domiková.

Problém je podľa nej v tom, že majú veľký areál s množstvom zelene. "Stane sa, že vojde niekto načierno aj teraz, ale keď vidíme, že nemá náramok, tak hneď vieme, že nezaplatil," priblížila.

Sezónu doposiaľ hodnotia ako priemernú. Oproti minulému roku je počet návštevníkov nižší. "Minulý rok bol extrémne teplý. Tohtoročná sezóna nie je najhoršia. Všetko sa ešte môže zmeniť v auguste. Veľakrát je to tak, že júl je slabší a august je lepší," skonštatovala Domiková.

Keď je dobré počasie, tak denne príde aj 1200 ľudí. To bol rekord, ktorý zaznamenali. Ak je zlé počasie, prídu podľa Domikovej iba tí, ktorí majú zaplatenú permanentku a chcú si zaplávať. "Máme tu tenisový kurt, miniatúrny golf, plážový volejbal, priestor na nohejbal, minifutbal, basketbal, 50-metrový bazén a tri malé detské bazény," dodala Domiková.