Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Obnovené kúpalisko Červená hviezda navštívili už tisícky ľudí

Kúpalisko, ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Na zrekonštruovanom kúpalisku Červená hviezda pre ďalšiu letnú sezónu pribudnú viaceré novinky.

Košice 5. augusta (TASR) – Národná kultúrna pamiatka kúpalisko Červená hviezda v Košiciach sa stáva podľa radnice opäť obľúbeným oddychovým miestom.

"Od 1. 7. do 31. 7. 2016 relaxovalo na vynovenom kúpalisku Červená hviezda 12.050 návštevníkov. Letná sezóna pritom ešte ani zďaleka neskončila," uviedol Miroslav Sambor z Referátu styku s verejnosťou a médiami mesta Košice.

Správcom kúpaliska je mestský podnik Tepelné hospodárstvo, s.r.o., Košice. Podľa Sambora má kapacitu 1200 osôb a na relax ponúka najviac vodných plôch v Košiciach.

Obnova Národnej kultúrnej pamiatky, ktorá nebola verejnosti prístupná osem rokov, trvala necelých 11 mesiacov. Vyžiadala si celkové finančné náklady vo výške 4,4 milióna eur. Z toho 2,4 milióna poskytlo mesto Košice, zvyšné 2 milióny Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky.

"Hlavným cieľom rekonštrukcie kúpaliska bolo predovšetkým zachovanie autentickosti objektov. Zrenovované boli pôvodné šatne, prevádzková budova, bazény pre plavcov i neplavcov, detský bazén, navyše pribudol hypermoderný nerezový bazén. Samozrejme, na kúpalisku nechýbajú ani rôzne hracie a športové prvky v jeho oddychovo–relaxačnej časti," priblížil Sambor.

S návštevnosťou košických kúpalísk, ktoré majú v správe, sú podľa jeho slov spokojní. "Mestskú plaváreň na Rumanovej ulici navštívilo od 18. 6. do 31. 7. 2016 asi 17.910 ľudí, čo je zatiaľ približne taký istý počet ako za to isté obdobie v minulom roku," skonštatoval Sambor s tým, že pred začiatkom letnej sezóny tam zrealizovali modernizáciu neplaveckého bazéna a vybudovanie vodných atrakcií.

Na zrekonštruovanom kúpalisku Červená hviezda pre ďalšiu letnú sezónu pribudnú viaceré novinky. "Bude to detský bazén, tzv. deliaca stena do novučičkého nerezového bazéna, ktorý slúži pre vodnopólistov, športových plavcov, ale aj širokej verejnosti. A v neposlednom rade sa môžu fanúšikovia vodných športov tešiť aj na mobilnú tribúnu pre divákov," prezradil Sambor.