Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Košický kraj

Peter Rovder je novým riaditeľom michalovskej nemocnice

Ilustračné foto Foto: TASR/Roman Hanc

Michalovce 4. januára (TASR) – Nemocnica Svet zdravia (SZ) v Michalovciach má nového riaditeľa. Vo funkcii vystriedal Zitu Ženišovú doterajší námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť (LPS) Peter Rovder. TASR informoval hovorca siete regionálnych nemocníc SZ Tomáš Kráľ.

„Za touto výmenou je možné nájsť vyššie poslanie. Zita Ženišová musela uprednostniť rodinné dôvody. Som rád, že Svet zdravia s ňou bude spolupracovať na konzultačnej úrovni aj naďalej. Ďakujem jej za výborne odvedenú prácu v michalovskej nemocnici. Novému riaditeľovi želám, aby na ňu nadviazal, úspešne pokračoval v príprave nemocnice novej generácie a každý deň posúval úroveň zdravotnej starostlivosti pre pacientov vyššie,“ uviedol generálny riaditeľ siete nemocníc SZ Ľuboš Lopatka.

Peter Rovder je absolventom Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Má atestácie v chirurgii prvého stupňa, úrazovej chirurgii a v manažmente a financovaní zdravotníctva. Okrem pozície námestníka LPS zastával aj post primára oddelenia úrazovej chirurgie.

Namiesto Rovdera sa novým námestníkom pre LPS stala od januára tohto roka Darina Tomková, ktorá pôsobí súčasne ako primárka oddelenia pneumológie a ftizeológie (pľúcne oddelenie). Novým primárom oddelenia úrazovej chirurgie sa stal doterajší zástupca primára Maroš Eľko.