Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Polícia obvinila vodiča autobusu košickej MHD, ktorý zakliesnil ženu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

K udalosti došlo 13. septembra okolo 18.00 h na ulici Trieda L. Svobodu v košickej mestskej časti Dargovských hrdinov.

Košice 10. januára (TASR) – Polícia obvinila 60-ročného vodiča autobusu košickej mestskej hromadnej dopravy (MHD) z prečinu všeobecného ohrozenia. Súvisí to s prípadom z vlaňajšieho septembra, keď sa autobus samovoľne spustil a zakliesnil 42-ročnú ženu.

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová, vodič dostatočne nezabezpečil autobus proti pohybu a vyšetrovateľ dospel k vzneseniu obvinenia po zhromaždení a vyhodnotení všetkých dôkazových a listinných materiálov. „Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na dva až päť rokov,“ dodala.

K udalosti došlo 13. septembra okolo 18.00 h na ulici Trieda L. Svobodu v košickej mestskej časti Dargovských hrdinov. Autobus linky č. 72 sa samovoľne pohol v smere zo zastávky Kalinovská k ulici Hlinkovej, keď sa jeho vodič snažil odstrániť chybu. Po tom, ako sa autobus pohol, cestujúci z neho začali vyskakovať. Jednu ženu pri tom autobus zachytil a následne narazil do zábradlia, po ktorom zostal stáť. Poškodená zostala zakliesnená a utrpela ťažké zranenia.