Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Košický kraj

Polícia vyšetruje požiare v Košiciach a Moldave nad Bodvou

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Košice/Moldava nad Bodvou 18. júla (TASR) - Pri jednej z budov na Moldavskej ulici v Košiciach došlo v piatok (15.7.) krátko po 19.00 h ku vznieteniu kartónových škatúľ. Oheň sa následne rozšíril na kontajnery, ktoré sa nachádzali v blízkosti klimatizačných jednotiek. Na to začala horieť izolácia na budove. Zamestnancov preto museli z budovy evakuovať. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

"V dôsledku požiaru došlo k poškodeniu klimatizačných jednotiek, elektroinštalácie, pletiva, okien a fasády samotnej budovy. V čase požiaru sa v budove nachádzalo 15 zamestnancov, ktorí boli z budovy evakuovaní. Tri osoby boli ošetrené na mieste, jedna osoba bola prevezená na ošetrenie z dôvodu nadýchania sa dymu. Košickej spoločnosti bola požiarom spôsobená škoda v predbežnej výške asi 100.000 eur," skonštatovala Mésarová.

V ten istý deň okolo 22.20 h došlo tiež k požiaru suterénu jednej z bytoviek na Ulici Československej armády v Moldave nad Bodvou v okrese Košice-okolie. "V čase požiaru sa v bytovke nachádzalo niekoľko ľudí, 27 z nich bolo prevezených do priľahlých nemocníc na pozorovanie. U nikoho neboli zistené žiadne zranenia," spresnila krajská policajná hovorkyňa, podľa ktorej škoda, ktorú požiar spôsobil, nebola doposiaľ vyčíslená.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach začal v obidvoch prípadoch trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti. Príčiny požiarov sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.