Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Košický kraj

Začali trestné stíhanie v súvislosti s nehodou autobusu pri Jasove

Snímka z miesta nešťastia. Foto: Facebook Prezídium Hasičského a záchranného zboru

Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom a na zistenie požitia iných návykových látok mu bol odobratý biologický materiál.

Jasov 3. januára (TASR) - Trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia začala polícia v súvislosti so štvrtkovou (2. 1.) nehodou autobusu, ktorý sa prevrátil na bok pri obci Jasov v okrese Košice-okolie. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

Podľa doterajších zistení 62-ročný vodič autobusu medzimestskej hromadnej dopravy, ktorý autobus šoféroval po rovnom úseku cesty v smere od mesta Medzev do obce Jasov, pravdepodobne z dôvodu únavy prešiel s autobusom do protismeru, ďalej pokračoval v jazde, až prednou časťou vozidla vyšiel na svah. Následne sa autobus prevrátil na pravý bok na vozovku,“ uviedla s tým, že presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.



V čase dopravnej nehody sa v autobuse okrem vodiča nachádzalo osem cestujúcich, pričom 42-ročná Košičanka utrpela podľa predbežného vyjadrenia lekárov ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia minimálne 42 dní. Ďalší štyria cestujúci sa zranili ľahko a jedna osoba utrpela zranenia, ktoré si nevyžadovali lekárske ošetrenie.

Ako Ivanová pripomenula, vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom a na zistenie požitia iných návykových látok mu bol odobratý biologický materiál. Zároveň mu na mieste dopravnej nehody zadržali vodičský preukaz. „Škoda vzniknutá na autobuse bola predbežne vyčíslená na 50.000 eur, k iným škodám nedošlo,“ dodala.