Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Košický kraj

Požiar lesa pri Betliari stále likviduje niekoľko desiatok hasičov

Hasiči v boji s rozsiahlym lesným požiarom pri obci Betliar (okr. Rožňava), ktorý vznikol v utorok popoludní 6. augusta 2013. Foto: TASR/Milan Kapusta

Oheň zasiahol plochu približne päť hektárov. Zatiaľ nie je jasné, na akej ploche sa rozšíril v noci a dnes ráno.

Betliar 22. marca (TASR) - Pri požiari lesa v katastri obce Betliar v rožňavskom okrese ešte stále zasahuje niekoľko desiatok hasičov.

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach pre TASR uviedol, že požiar by sa dnes mohlo podariť dostať pod kontrolu, vykonáva sa nad miestom aj prieskumný let.

"Zasahuje tam momentálne asi 80 hasičov z celého východného Slovenska aj hasičský modul z banskobystrického kraja, na likvidácii požiaru pracovali celú noc. Vietor ustal, čo trošku pomôže pri lokalizácii požiaru," informoval operačný dôstojník.

Oheň zasiahol plochu približne päť hektárov, o čom v piatok (21.3.) podvečer informovala Bernadeta Múdra z Prezídia HaZZ. Zatiaľ nie je jasné, na akej ploche sa rozšíril v noci a dnes ráno.

Pri likvidácii požiaru, ktorý bol nahlásený krátko pred 14. hodinou, pomáhajú aj príslušníci Ozbrojených síl SR s vojenským vrtuľníkom vybaveným bambi vakom.