Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

VIDEO: Pri požiari v Košiciach zahynuli tri deti

Na snímke miesto požiaru v Košiciach pri Jarmočnej ulici, kde tri maloleté osoby bez známok života našli v jednoduchej stavbe. Košice, 14. januára 2020. Foto: TASR - František Iván

Po prijatí oznámenia o požiari chatrče boli na miesto vyslané všetky záchranné zložky.

Košice 14. januára (TASR) – Tri maloleté osoby bez známok života našli pri utorkovom požiari v jednoduchej stavbe v košickej mestskej časti Juh. TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Hasiči evidujú výjazd približne od 8.20 h, na miesto vyrazilo 12 hasičov s piatimi kusmi techniky. „Požiar bol hlásený na Holubyho ulici, je to však Jarmočná. Určiť príčinu vzniku požiaru je predčasné,“ povedal pre TASR operačný dôstojník Krajského riaditeľstva HaZZ v Košiciach.



Po prijatí oznámenia o požiari chatrče boli na miesto vyslané všetky záchranné zložky. Na sociálnej sieti to uvádza košická krajská polícia s tým, že hasiči našli telá v zhorenisku. "Udalosť na mieste prevzal vyšetrovateľ, ktorý vykonáva prvotné a neodkladné úkony," dodáva.



Pri tragickom požiari utrpel popáleniny 30-ročný muž


Vo vážnom stave je 30-ročný muž, ktorý utrpel popáleniny pri utorkovom tragickom požiari v Košiciach. Zahynuli pri ňom tri deti. Pacienta v šokovom stave previezli na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie Nemocnice Košice-Šaca. TASR o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa spoločnosti Agel, ktorá šačiansku nemocnicu spravuje.

„Utrpel popáleniny II. a III. stupňa na 27 percentách tela s možnosťou postihnutia dýchacích ciest. Nachádza sa na jednotke intenzívnej starostlivosti kliniky," uviedla s tým, že mu zabezpečili vitálne funkcie. Dodala, že v spolupráci s políciou boli prijaté potrebné bezpečnostné opatrenia.

Polícia vyšetruje požiar v Košiciach s troma obeťami ako všeobecné ohrozenie


V prípade požiaru chatrče v Košiciach, ktorý si v utorok vyžiadal životy troch detí, začala polícia trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Policajné hliadky krátko po udalosti obmedzili na osobnej slobode jednu podozrivú osobu, ktorú s popáleninami previezli pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci za asistencie polície do nemocnice. Ide o 31-ročného muža z Košíc, informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Požiar vypukol ráno v mestskej časti Juh v lokalite Jarmočná. Oznámenie o tom prijala polícia krátko po 8.00 h. Po uhasení požiaru našli príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v zhorenisku tri telá maloletých osôb bez známok života.

Udalosť na mieste prevzala vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície. Prítomný bol aj psovod zo špeciálne vycvičeným služobným psom na vyhľadávanie akcelerátorov horenia, ktorý vylúčil ich prítomnosť na mieste, ako aj zisťovateľ príčin vzniku požiarov HaZZ.

"V súčasnosti vyšetrovateľka Policajného zboru (PZ) vykonáva potrebné procesné úkony, vypočúva svedkov. Do trestného konania budú pribratí znalci z odboru zdravotníctva odvetvia súdneho lekárstva a Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ v Košiciach. Presnú príčinu úmrtia osôb určí pitva," uviedla Mésarová.

Bližšie okolnosti, za akých došlo k požiaru, presná príčina vzniku požiaru je predmetom vyšetrovania. Polícia tiež zisťuje, koľko osôb sa v čase požiaru v chatke nachádzalo.