Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

V Rožňave zadržali 22-ročného dílera marihuany

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Muž marihuanu získaval z dosiaľ neznámeho zdroja a ďalej ju predával.

Rožňava 23. októbra (TASR) - Polícia dolapila 22-ročného dílera drog z Krásnohorského Podhradia, ktorý približne rok prechovával u seba doma marihuanu. Mladíka zadržali vo štvrtok (22. októbra). Informovala o tom dnes košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Muž marihuanu získaval z dosiaľ neznámeho zdroja a ďalej ju predával.

"Pri domovej prehliadke v mieste jeho trvalého bydliska policajti našli a zaistili konope v celkovom množstve najmenej 17,88 gramov. Zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť najmenej 36 obvykle jednorazových dávok drogy. Zaistené veci budú podrobené expertíznemu skúmaniu," uviedla Mésarová.

Muža obvinili z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a umiestnili do cely policajného zaistenia. "Zároveň vyšetrovateľ podal podnet prokurátorovi na vzatie obvineného muža do väzby. Vzhľadom na to, že už bol v minulosti pre drogovú trestnú činnosť trestaný, hrozí mu trest odňatia slobody na desať až 15 rokov," zakončila Mésarová.