Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Silvester v Rožňave: Popri ohňostroji nechýbal ani hudobný program

Ilustračné foto Foto: TASR

Primátor mesta Michal Domik uviedol vo svojom novoročnom príhovore, že rok 2019 bol pre Rožňavu úspešný, ale je presvedčený, že rok 2020 bude ešte úspešnejší.

Rožňava 1. januára (TASR) – Viac ako tisíc ľudí privítalo príchod nového roka na Námestí baníkov v Rožňave. Súčasťou programu bol okrem hudobnej produkcie aj polnočný ohňostroj, ktorý miestna samospráva zorganizovala ako jediné okresné mesto na Gemeri. „Rok 2019 bol pre Rožňavu úspešný. Som presvedčený, že rok 2020 bude ešte úspešnejší,“ uviedol vo svojom novoročnom príhovore primátor mesta Michal Domik.

Ako ďalej povedal pre TASR, je hrdý, že sa mu počas prvého roka pôsobenia vo funkcii podarilo realizovať viaceré systémové opatrenia. „Napríklad do všetkých našich organizácií sme zaviedli ekonomický softvér, kde si viem cez počítač pozrieť všetky nákupy, ktoré realizujú,“ konkretizoval primátor.

Dodal, že aj tento krok prispel k úspore veľkého objemu mestských financií, ktoré mohli následne investovať napríklad do obnovy komunikácií. Podotkol tiež, že výška úverového zaťaženia mesta sa od jeho nástupu do funkcie nezvýšila.

Medzi najväčšími investíciami aktuálneho roka bude podľa neho rekonštrukcia kúpaliska, revitalizácia Póschovej záhrady či obnova východnej časti Námestia baníkov. Mesto je podľa Domika tiež pripravené investovať do výstavby nových bytov. „Chceli by sme, aby mladí ľudia z Rožňavy neodchádzali, aby tu mali dostupné bývanie a potrebnú infraštruktúru,“ zakončil primátor.