Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

V Slovenskom raji pripravili na leto nový web i informačné centrum

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Zároveň chystajú v Slovenskom raji aj regionálnu kartu zliav.

Spišská Nová Ves 1. júna (TASR) - Letná turistická sezóna v Slovenskom raji okrem iného priniesla so sebou aj nový internetový portál www.vraji.sk, kde získajú návštevníci komplexné informácie z regiónu. „Okrem iného je pre turistov k dispozícii mobilná aplikácia vraji pre užívateľov smartfónov a tabletov,“ informoval TASR výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Slovenský raj Ján Deneš.

Zároveň chystajú v Slovenskom raji aj regionálnu kartu zliav. V týchto dňoch prebieha v národnom parku oprava technických zariadení, opravená je už trasa Veľký Sokol, pracuje sa na Suchej Belej a nasledovať budú ďalšie časti Slovenského raja. „Na letnú sezónu sme v rámci projektu švajčiarsko-slovenskej spolupráce pripravili okrem obnovy technických zariadení i obnovu prístreškov, odpadkových košov, lavičiek a ohnísk, realizuje sa tiež obnova značenia turistických chodníkov,“ dodal Deneš.

Na oficiálny začiatok letnej turistickej sezóny, 28. júna pripravili aj otvorenie nového Turistického informačného centra pri Dobšinskej ľadovej jaskyni s bohatým sprievodným programom. „Otvorenie sme spojili s akciou pre všetkých cykloturistov, pod názvom na Bicykli v raji,“ upozornil Deneš. Okrem toho sa návštevníci národného parku môžu v auguste tešiť na súťaž v pečení čučoriedkového koláča, ktorú OOCR pripravuje v spolupráci s obcou Telgárt. Informácie o ďalších podujatiach v regióne sa záujemcovia dozvedia práve na novej webovej stránke.

Turistické chodníky v Slovenskom raji sú prístupné už od začiatku mája, turistická sezóna tu potrvá do septembra. Priemerná denná návštevnosť sa tu počas minulého roka pohybovala na úrovni cca 3500 ľudí. V Slovenskom raji je k dispozícii množstvo turistických trás, medzi najnavštevovanejšie patrí Suchá Belá, Tomášovský výhľad či Kláštorisko a Prielom Hornádu. Na svoje si tu však prídu aj cyklisti, v regióne je množstvo trás pre náročnejších i rodiny s deťmi. Turistiku v regióne dopĺňajú aj iné zaujímavosti ako napr. Dobšinská ľadová jaskyňa, historické centrum miest Spišská Nová Ves a Dobšiná, ale aj Kaštieľ Betliar a iné.