Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

V Strážskom odstraňujú spadnutý mostný nosník

Na snímke odstraňovanie nosníka a betónových častí mosta, ktorý sa 14. októbra 2019 odlomil z mosta cez Laborec medzi mestom Strážske v okrese Michalovce a miestnou časťou Krivošťany. Strážske, 4. novembra 2019. Foto: TASR - Roman Hanc

Vzorky betónu z mosta začala Stavebná fakulta Technickej univerzity v Košiciach odoberať vo štvrtok 31. októbra.

Strážske 4. novembra (TASR) – Nosník, ktorý sa 14. októbra odlomil z mosta cez Laborec medzi mestom Strážske v okrese Michalovce a miestnou časťou Krivošťany, odstraňujú. Ako pre TASR potvrdila hovorkyňa predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Anna Terezková, práce za viac než 25.000 eur by mali byť ukončené do štvrtku 7. novembra.

Vzorky betónu z mosta začala Stavebná fakulta Technickej univerzity v Košiciach odoberať vo štvrtok 31. októbra. Na základe ich analýz má škola pre KSK vypracovať znalecký posudok vrátane diagnostiky a statického posúdenia mosta.



Most je od zrútenia nosníka pre motorové vozidlá uzavretý, slúži len pre peších. Obchádzková trasa vedie cez Michalovce a je dlhá 30 kilometrov. KSK preto, ako uviedla Terezková, v spolupráci s autobusovými dopravcami zabezpečil pravidelnú prímestskú dopravu pre obyvateľov dotknutých obcí. "Dopravné spojenie premáva z Michaloviec do Strážskeho a späť cez obce Zbudza a Staré s prestupom na zastávke 'Strážske, Krivošťany č. d. 382'. Cestujúci prechádzajú peši cez most, odkiaľ nastupujú do druhého pristaveného autobusu, ktorý pokračuje na linke podľa cestovného poriadku," doplnila Terezková s tým, že prestup na uvedenej zastávke je zabezpečený pri všetkých spojoch.