Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Košický kraj

Spoločnosť EEI začala v Košiciach s výstavbou nových parkovacích miest

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Spoločnosť dnes zverejnila aj prvý sumár vykonaných prác v rámci budovania rezidentského systému parkovania, ktorý bude priebežne aktualizovať každých 48 hodín.

Košice 12. júla (TASR) - Spoločnosť EEI, ktorá v Košiciach spravuje parkovanie, dnes začala výstavbu prvých parkovacích miest pre obyvateľov desiatich rezidentských zón.

"Firma začala práce na uliciach Fibichova a Krivá. Ide o prvé miesta, ktoré spoločnosť začína stavať na základe ohlásenia drobnej stavby. Takto vybuduje postupne 246 parkovacích miest, ku ktorým neskôr pribudnú miesta, pri ktorých je nutné stavebné konanie a stavebné povolenie. Dohromady firma vybuduje do konca tohto roka približne 1500 nových parkovacích miest pre občanov desiatich rezidentských zón," informoval Karol Wolf, ktorý vystupuje za EEI.



Spoločnosť dnes zverejnila aj prvý sumár vykonaných prác v rámci budovania rezidentského systému parkovania, ktorý bude priebežne aktualizovať každých 48 hodín.

Podľa neho bolo v meste osadených 114 parkovacích automatov, z čoho však 27 bolo poškodených alebo zničených. Osadili tiež 148 zvislých zónových dopravných značiek, 250 ďalších dopravných značiek, stĺpy a dodatkové dopravné tabule, z ktorých časť bola taktiež zničená.

Archívne foto, ostrý protest občianskej iniciatívy Nezaplatím EEI ani cent - občianska neposlušnosť pred Magistrátom mesta Košice 29. júna 2016.
Foto: TASR/František Iván


"Každý deň vyznačíme ďalších približne 200 štvorcových metrov parkovacích miest pre rezidentov," spresnil Wolf s tým, že napriek tomu, že vandali im poškodzujú infraštruktúru, budú v jej výstavbe pokračovať.

Spoločnosti EEI košickí mestskí poslanci schválili v polovici júna prenájom viacerých úsekov miestnych komunikácií na dočasné parkovanie motorových vozidiel. Tento krok sa stretol s vlnou nevôle a aktivisti zvolali viacero protestov a zbierajú podpisy pod petíciu, ktorou chcú dosiahnuť zmenu koncepcie parkovania v meste.