Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Krytú plaváreň v Krompachoch vynovili, ľudia v nej však chýbajú

Ilustračné foto.. Foto: TASR/Branislav Račko

Na objekte plavárne počas tohto roka opravili strecha, kompletne vymenili sprchy, oplastovali plavecký bazén, čím sa vymenil jeho povrch.

Krompachy 4. augusta (TASR) – Mestská plaváreň v Krompachoch funguje od roku 1992. V poslednom období prešla viacerými rekonštrukčnými prácami. Ako pre TASR potvrdila primátorka mesta Krompachy Iveta Rušinová, na objekte sa počas tohto roka opravila strecha, kompletne sa vymenili sprchy, oplastoval sa plavecký bazén, čím sa vymenil jeho povrch. Napriek tomu denne navštevuje mestskú krytú plaváreň podľa primátorky málo návštevníkov.

V súčasnosti sme sa popri interiérových úpravách venovali aj exteriérovým, výsledkom ktorých je oplotenie areálu plavárne, vrátane opravy a rozšírenia terasy, ktorá je súčasťou plavárne. Takýmto spôsobom sme nielen vytvorili, ale aj rozšírili priestor, teda relaxačnú zónu,“ vysvetlila Rušinová. Na rekonštrukciu plavárne a jej prevádzku od začiatku roka mesto investovalo 47.000 eur z vlastných finančných zdrojov. Ako doplnila Rušinová, mesto v rámci svojich rozpočtových možností uvažuje aj s ďalšou modernizáciou plavárne.

„Najväčšia návštevnosť plavárne je počas letných prázdnin. Mesto však aj počas tohto obdobia dopláca na prevádzku zariadenia. Denne ho navštívi priemerne 55 návštevníkov,“ skonštatovala primátorka s tým, že to je jeden z dôvodov výhradne letnej prevádzky. Doplnila, že v tomto období sú náklady nižšie ako počas zimných mesiacov. „Pre mesto je však existencia plavárne veľkým pozitívom, pretože existuje len pár malých miest, kde sa plaváreň pre verejnosť nachádza,“ zhodnotila Rušinová.

Krytá plaváreň je v prevádzke od júna do polovice októbra. Navštevujú ju nielen miestni obyvatelia, ale aj návštevníci z blízkeho okolia. Školy plaváreň využívajú aj na účely plaveckých kurzov. Návštevníkom sú k dispozícii dva bazény, a to detský a plavecký s dĺžkou 25 m.