Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Košický kraj

Silvestrovské oslavy v Trebišove budú aj s polnočným ohňostrojom

Pohľad na ohňostroj počas novoročných osláv. Foto: FOTO TASR - Jakub Kotian

Odpálenie ohňostroja je naplánované presne o polnoci, trvať bude 12 minút.

Trebišov 30. decembra (TASR) - Oslavy ukončenia starého roka a privítania roka 2020 sa v Trebišove uskutočnia v utorok (31. 12.) už tradične pred mestským kultúrnym strediskom. "Trebišovčania sa budú môcť zabávať na diskotéke v príjemnej silvestrovskej atmosfére v čase od 23.00 do 2.00 h," informovala TASR hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.

Odpálenie ohňostroja je naplánované presne o polnoci, trvať bude 12 minút. Náklady naň v sume 3000 eur sú podľa mesta porovnateľné so sumou vyčlenenou na tento účel v predchádzajúcom roku. O hudobnú zložku osláv sa postará DJ Jamal. Na sklonku roka sa obyvateľom mesta prihovorí primátor Trebišova Marek Čižmár.

"Aj napriek tomu, že mesto Trebišov nezrušilo odpálenie ohňostroja ako niektoré mestá, z dôvodu prejavenia solidárnosti k mestu Prešov poskytne začiatkom roka 2020 na základe uznesenia mestského zastupiteľstva finančnú pomoc pre obyvateľov zasiahnutých výbuchom plynu v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove. O konkrétnej výške finančnej pomoci pre mesto Prešov rozhodnú mestskí poslanci na rokovaní zastupiteľstva," uviedla Mištaničová.