Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

Trebišovská nemocnica má novú recepciu aj dve VIP izby pre deti

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Projekt finančne podporila zdravotná poisťovňa Dôvera.

Trebišov 4. októbra (TASR) - Trebišovská Nemocnica Svet zdravia vybudovala pre svojich pacientov novú recepciu. Rozsahom svojich služieb má pripomínať hotelovú. Zamestnanci budú podľa vedenia nemocnice pripravení nielen poskytovať informácie o nemocnici, zdravotnej starostlivosti, nadštandarde, ale aj o dopravnej zdravotnej službe.

"Do nemocnice často prichádzajú pacienti s obavami o svoje zdravie a život. Zriadenie recepcie vnímame ako ďalší ústretový krok k pacientovi, ktorému poskytneme asistenciu, nasmerujeme ho v neznámom prostredí a dáme mu pocit, že sa o neho niekto postará od vstupu do nemocničných dverí. S tým následne súvisí aj plánovanie a rezervácie, ktoré v krátkom čase zavedieme do portfólia činností recepcie," zdôraznil Vladimír Dvorový, riaditeľ nemocnice Svet zdravia Trebišov.

Na recepcii chcú takisto pomáhať pri orientácii v nemocnici či pri riešení krízových situácií. Pacienti tam budú môcť realizovať platby za nadštandardné výkony a iné služby. Nemocnica tiež sľubuje, že v krátkom čase sa bude dať na recepcii objednávať aj na konkrétne vyšetrenia a vybrané zdravotné výkony.

Projekt finančne podporila zdravotná poisťovňa Dôvera. "Aj keď zdravotná starostlivosť v našich nemocniciach je na vysokej úrovni, dobrý dojem často kazí neútulné prostredie a zastarané vybavenie. Renovácia nemocničných priestorov je jedným z našich dlhodobých projektov. Verím, že nové recepcie prinesú do nemocnice nový štandard a pacienti ich ocenia," vysvetlil Martin Kultan generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne.

Nemocnica vybudovala z finančnej podpory zároveň aj dve nové VIP izby pre najmenších pacientov. Celkovo tak má štyri izby tejto kategórie (interné a GPO oddelenie). Sú vybavené samostatným sociálnym zariadením, majú atraktívny interiér, LCD televízor a súkromie. Štandardný poplatok je 20 eur za jeden deň. Poistenci zdravotnej poisťovne Dôvera majú 50-percentnú zľavu. "Dopyt po nadštandardných izbách v našej nemocnici je čoraz vyšší," potvrdil riaditeľ nemocnice Dvorový.

Spoločnosť Svet zdravia, a. s., patrí do skupiny Penta Investments. Je prevádzkovateľom štrnástich nemocníc v Košickom, Prešovskom, Banskobystrickom, Trnavskom a v Trenčianskom samosprávnom kraji, ktorých spádová oblasť predstavuje milión obyvateľov a pracuje v nich 5932 zamestnancov. Ide o nemocnice v mestách Humenné, Svidník, Spišská Nová Ves, Rožňava, Trebišov, Michalovce, Vranov nad Topľou, Stropkov, Rimavská Sobota, Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica, Galanta, Dunajská Streda a Partizánske.