Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Košický kraj

Účastníci košického Behu na vežu musia zdolať 86 výškových metrov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Beh do vrchu alebo na vrcholy výškových budov nie je žiadnou novinkou a vo svete má tisíce prívržencov.

Košice 17. júla (TASR) – Nočné bežecké preteky v Košiciach Beh na vežu sú známe najmä svojím výškovým prevýšením, pretože na trati dlhej jeden kilometer prekonajú bežci 86 výškových metrov. TASR informovala jedna z jeho organizátoriek Michala Lukáčová Koniarová z Progress Promotion Košice.

"Na záver trati čaká súťažiacich zdolanie 98 schodov, ktoré vedú na vyhliadkovú vežu v nadmorskej výške 466 m n. m.," priblížila. Zaujímavosťou pretekov je intervalový spôsob štartov, pri ktorom sa prví bežci dostanú na trať o 20.00 h. Súčasťou behu bude aj sprievodný program v amfiteátri, ktorý bol vybudovaný na odkrytých základoch Košického hradu.

Beh do vrchu alebo na vrcholy výškových budov nie je žiadnou novinkou a vo svete má tisíce prívržencov. "Beh na vežu v Košiciach nie je extrémom a preto sa ho nemusia báť ani začiatočníci, ktorí by radi s vertikálnymi výzvami začali. Do prípravy je potrebné zaradiť najmä dynamické intervaly v kopcoch a na schodoch," uviedla Lukáčová Koniarová.

Na druhom ročníku Behu na vežu, ktorý bude 29. júla v Košiciach, sa môže zúčastniť každý, kto sa zaregistruje na internetovej stránke www.behnavezu.sk.