Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

V Borši prerušili na hodinu dopravu pre zadymenie osobného vlaku

Na snímke hasiči hasia požiar osobného vlaku na vlakovej stanici v obci Borša v okrese Trebišov 14. júla 2016. Foto: TASR - Roman Hanc

K prerušeniu dopravy došlo krátko po 18.00 h vypnutím elektrického prúd z trolejov z bezpečnostných dôvodov pred hasením rušňa.

Borša 14. júla (TASR) - K zadymeniu osobného vlaku došlo dnes okolo 17.00 h v železničnej stanici Borša v okrese Trebišov na trati medzi Košicami a Čiernou nad Tisou. Zdroj zadymenia na rušni vlaku likvidovali hasiči, na trati krátko po 18.00 h na viac ako hodinu prerušili dopravu.

"Išlo o zadymenie súpravy osobného vlaku, bol privolaný hasičský zbor, k ohrozeniu cestujúcich nedošlo," uviedla pre TASR hovorkyňa  Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Jana Morháčová. Príčiny udalosti sa vyšetrujú.

K prerušeniu dopravy došlo krátko po 18.00 h vypnutím elektrického prúd z trolejov z bezpečnostných dôvodov pred hasením rušňa. "Spôsobilo to meškanie dvoch ďalších osobných vlakov predbežne v súčte celkovo vyše 120 minút," potvrdila Morháčová.