Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

V Michalovciach otvorili prvý denný stacionár

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Je prvým zariadením svojho druhu na území mesta.


Michalovce 3. februára (TASR) – V Michalovciach otvorili v uplynulých dňoch nový denný stacionár. Je prvým zariadením svojho druhu na území mesta. TASR informovala jeho koordinátorka Marta Stanková.

„Mnohí seniori by počas dňa uvítali pomoc a spoločnosť, keďže väčšina ich vnúčat a detí každodenne pracuje a kvôli tomu ostávajú v domácnostiach sami. Denný stacionár sv. Kláry Arcidiecéznej charity Košice v Michalovciach sa práve takýmto ľuďom snaží odpovedať na ich potreby,“ uviedla Stanková.

Dodala, že pre návštevníkov stacionára na Okružnej ulici pripravujú každý deň rôzny program. Ide o záujmové a tvorivé aktivity, ručné práce, kultúrne a spoločenské podujatia, rozhovory, diskusie, duchovnú službu či tréningy pamäti. V prípade záujmu pozývajú do stacionára maséra, fyzioterapeuta, ale aj kaderníčku, kozmetičku či pedikérku. Seniorom počas dňa podávajú desiatu, obed a olovrant.

Zariadenie poskytuje služby v pracovných dňoch od 07.30 do 16.00 h. Seniori sa teda popoludní vracajú k blízkym či priateľom. Maximálna kapacita stacionára je 30 osôb. „Okrem seniorov je zariadenie vhodné aj pre odkázané osoby, ktoré počas dňa potrebujú pomoc pre rôzne zdravotné a iné ťažkosti,“ doplnila Stanková.