Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Košický kraj

V nákladnom aute sa vodič pokúsil prepašovať 44.000 cigariet

Ilustračné foto. Foto: TASR - Colný úrad Michalovce

Colníci na hraničnom priechode Vyšné Nemecké odhalili v noci u ukrajinského vodiča úkryt v palivovej nádrži, kde mal nelegálne cigarety.

Vyšné Nemecké 6. júla (TASR) - Colníci na hraničnom priechode Vyšné Nemecké odhalili počas noci u ukrajinského vodiča úkryt v palivovej nádrži, kde sa nachádzalo 44.000 kusov nelegálnych cigariet. Únik na daniach predstavoval takmer 6000 eur. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Podľa jej slov približne o 01.30 h prechádzal Ukrajinec s nákladným autom cez hraničný priechod na Slovensko. "Colníkom tvrdil, že nevezie žiadny tovar, ktorý by podliehal clu alebo daniam," uviedla hovorkyňa s tým, že pracovníci auto preskenovali. Príležitosť dostal podľa Macíkovej aj pes Alex. Spolu s prístrojom odhalili podozrivé miesto vo vozidle.

Palivová nádrž bola rozdelená na dve časti. "Jedna časť bola určená na palivo - iba minimálne množstvo, aby mohol nákladiak prejsť na Slovensko. V druhej časti boli ukryté cigarety," vysvetlila hovorkyňa. V dutine sa nachádzalo 220 kartónov cigariet, ku ktorým sa vodič nepriznal. Balené boli v spotrebiteľskom balení po 20 kusov, označené boli ukrajinskými kontrolnými známkami.

Prípad bol vzhľadom na podozrenie zo spáchania trestného činu postúpený vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy.