Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

V prímestskom tábore Zoo Košice deti spoznávajú zvieratá

ZOO Košice organizuje pre deti prímestský tábor, ktorý je zameraný na svet zvierat a ochranu prírody. Deti majú možnosť bližšie spoznať rôzne zvieratá, starať sa o ne a naučiť sa viac o ich živote. Na snímke ťava dvojhrbá v Zoo v Košiciach 1. augusta 2016. Foto: TASR

Viaceré z detí sa podľa jej slov prvýkrát dotknú niektorých zvierat.

Košice 1. augusta (TASR) – Prímestský tábor, ktorý organizuje ZOO Košice ponúka deťom možnosť spoznať bližšie zvieratá, dozvedieť sa o ich živote, ale mať s nimi i osobný kontakt. Podľa organizátorov je záujem o tábor tento rok veľký.

"Pre deti je pripravený bohatý program, najviac sa tešia na kŕmenie kozičiek, prezentáciu plazov, ale aj návštevu chovných zariadení, ako sú medvede, tigre, alebo opice," uviedla pre TASR referentka pre vzdelávanie ZOO Košice Vlasta Paľková.



Podľa animátorky Kristíny Tóthovej deti reagujú na zvieratá veľmi dobre. "Každý deň máme iný program. V utorok (2.8.) budeme mať čistenie ohrady Kamerunských kôz a takisto ich budú aj kŕmiť. Majú napríklad kontakt s Bielym tigrom, ktorého môžu pohladkať cez mreže. Majú tiež komentované kŕmenie zvierat," vysvetlila.

Viaceré z detí sa podľa jej slov prvýkrát dotknú niektorých zvierat. "Veľa detí je z mesta a žiaden kontakt s dedinou nemajú. Minulý týždeň sme mali deti, ktoré prvýkrát videli kozu," vysvetlila Tóthová.



Súčasťou programu je aj výučbový program pod názvom Ohrozené druhy. "Snažíme sa deti naučiť prečo sú jednotlivé zvieratá dôležité pre prírodu a ako môžu prispieť k ich ochrane," priblížila Paľková.

Prímestský letný tábor denne navštívi približne 30 detí. Celkovo ZOO Košice pripravila sedem turnusov. Posledný skončí tretí augustový týždeň. Záujem o tábor je podľa Paľkovej veľký a možnosť prihlásiť sa už nie je. "Hneď po vyhlásení termínov, sme ich mali zaplnené a záujem bol obrovský," dodala.