Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

V rámci retro leta vystúpi na Zemplínskej šírave legenda Captain Jack

Zemplínska šírava Foto: TASR/Milan Kapusta

Sprevádzať ho bude nemenej známa slovenská kapela Maduar. Organizátori tak napĺňajú tému tohtoročnej letnej sezóny, ktorá sa nesie v retro štýle.



Michalovce 15. júla (TASR) – Dnes sa na Zemplínskej šírave predstaví diskotéková legenda z konca 90. rokov Captain Jack z Nemecka so svojím rovnomenným hitom. Sprevádzať ho bude nemenej známa slovenská kapela Maduar. Organizátori tak napĺňajú tému tohtoročnej letnej sezóny, ktorá sa nesie v retro štýle. Jedným z dôvodov je oslava vzniku vodnej nádrže, od ktorého ubehlo už polstoročie.

"Generácia, ktorá si ešte pamätá dozvuky šíravskej zlatej éry, si príde na svoje," informoval jeden z organizátorov Július Kmec s tým, že všetko bude prebiehať v Amfiteátri Lúč.

Pre návštevníkov je počas sezóny k dispozícii aj retro múzeum, ktoré sa nachádza na stredisku Hôrka. Iniciátori tejto myšlienky chcú prostredníctvom neho prezentovať niektoré predmety, ktoré dotvárali letnú turistickú sezónu v minulých rokoch. Ide o stany, vodné bicykle, nafukovačky, ktoré boli neodmysliteľnou súčasťou turistov. Tí si majú možnosť pozrieť aj fotodokumentáciu z čias, kedy boli brehy Šíravy preplnené kúpajúcimi sa ľuďmi.

Vodná nádrž Zemplínska šírava sa nachádza neďaleko mesta Michalovce, pod výbežkami Vihorlatských vrchov. Jej rozloha je 33 kilometrov štvorcových. Patrí medzi najväčšie jazerné plochy v Európe. Na jej brehoch je niekoľko rekreačných stredísk so širokou paletou ubytovacích a stravovacích služieb. Okolitá príroda ponúka množstvo príležitostí na zaujímavú turistiku.