Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

V Slovenskom raji a na Spiši počas prázdnin premáva letný autobus

Na ilustračnej snímke Katedrála sv. Martina v Spišskej Kapitule, v pozadí Spišský hrad Foto: TASR/Milan Kapusta

Autobus tým umožní lepšiu dostupnosť.

Spišská Nová Ves 4. júla (TASR) – Do konca augusta bude na Spiši a v Slovenskom raji pre turistov k dispozícii služba letného autobusu. Jeho cieľom je podľa výkonnej riaditeľky Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Slovenský raj & Spiš Ivany Országovej posilniť ponuku verejnej osobnej dopravy a dopravných spojení v tomto regióne.

Umožníme tým lepšiu dostupnosť turistických možností, najmä na území Slovenského raja, ako aj iných atraktivít a služieb aktívneho oddychu po turistike a počas pobytu na Spiši. Bez využitia auta môžu turisti navštíviť napríklad zoologickú záhradu v Spišskej Novej Vsi, Dobšinskú ľadovú jaskyňu, Spišský hrad a mnoho ďalších atraktivít na území najmä južnej časti Spiša,“ vysvetlila Országová. Iniciátorom služby letného autobusu je OOCR Slovenský raj & Spiš, pričom prevádzku autobusu zabezpečuje spoločnosť eurobus, a. s., s finančnou podporou Krajskej organizácie cestovného ruchu Košický kraj.

Nakoľko sme sa stretli s pozitívnymi ohlasmi minulý rok, stal sa pre nás letný autobus prioritou aj pre tento rok. Okrem autobusových spojení sme v našom produkte zahrnuli aj vybrané vlakové spojenia s cieľom upozorniť na možnosť využiť vlak pri preprave bicykla na cykloturistiku,“ povedal podpredseda OOCR Slovenský raj & Spiš Vladimír Nováček. Letný autobus je podľa jeho slov určený pre turistov a návštevníkov regiónu a jeho úlohou je spájať centrá turizmu s ubytovacími strediskami. „Tento rok sme sa v spolupráci s autobusovou spoločnosťou snažili rozšírením a úpravou verejnej dopravy pokryť takmer celé územie destinácie a pripraviť pre návštevníka i turistu prehľadného cieleného dopravného sprievodcu,“ dodal Nováček.