Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Muž si položil hlavu na koľajnice, rušňovodič už vlak neubrzdil

Ilustračné foto Foto: TASR

K tragickej nehode došlo dnes ráno na železničnej trati pri Košiciach.

Ťahanovce/Kostoľany nad Hornádom 29. marca (TASR) - Po zrážke s vlakom vyhasol dnes ráno na železničnej trati pri Košiciach život 38-ročného muža.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KRPZ) v Košiciach Jana Mésarová informovala, že Košičana zrazil vlak dnes ráno približne o 7.00 h na úseku medzi zastávkou Ťahanovce a železničnou stanicou Kostoľany nad Hornádom.

"Po použití zvukovej návesti rýchlika muž kráčajúci po koľaji prebehol a položil hlavu na koľajnicový pás, pričom na výstražné zvukové znamenie rušňovodiča nereagoval. Rušňovodič aj napriek použitiu rýchlo činného brzdenia nedokázal pre krátku vzdialenosť zrážke zabrániť," priblížila Mésarová.

Privolaný lekár konštatoval na mieste nešťastia exitus následkom polytraumy tela nebohého a nariadil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu.

Pre nehodu bola doprava na spomínanom úseku úplne prerušená do 8.24 h a čiastočne na 2. koľaji až do 10.53 h. "Udalosť dokumentujú policajti Oddelenia Železničnej polície KRPZ Košice ako prečin usmrtenia," uzavrela Mésarová.