Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Zastupiteľstvo KSK schválilo optimalizáciu siete sociálnych služieb

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Poslanci schválili napríklad vytvorenie 40 miest pre klientov trpiacich na Parkinsonovu či Alzheimerovu chorobu v zariadení Vis Lux v Košiciach – Barci.

Košice 13. októbra (TASR) – Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK) na dnešnom svojom rokovaní schválilo optimalizáciu siete sociálnych služieb poskytovaných v pôsobnosti KSK.

Ako povedal predsedajúci zasadnutia, podpredseda KSK Emil Ďurovčík, ide už o štvrtú etapu optimalizácie, ktorá reaguje na prijatú novelu zákona o sociálnych službách, potreby rozšírenia kapacity vybraných sociálnych služieb v pôsobnosti KSK pre vysoký dopyt po týchto službách, zavádzania komunitných služieb a pre technicko-organizačné dôvody.

Poslanci tak schválili vytvorenie 40 miest pre klientov trpiacich na Parkinsonovu či Alzheimerovu chorobu v zariadení Vis Lux v Košiciach – Barci, z podobných dôvodov sa mení predmet činnosti v zariadení Arcus a Domko. V zariadení Idea v Prakovciach poslanci odobrili vytvorenie novej formy poskytovanej sociálnej služby – týždenná forma pobytu s kapacitou štyroch miest v stredisku Matilda Huta, a tiež zriadenie podporovaného bývania s kapacitou šesť miest.

V Baškovciach v Michalovskom okrese bude vytvorený útulok ako organizačná súčasť zariadenia Anima s kapacitou deväť miest. Útulok bude vytvorený s účinnosťou od 1. januára 2015 z terajšieho zariadenia núdzového bývania a bude naďalej poskytovať službu pre rodiny s dieťaťom alebo jednotlivcov s dieťaťom. Naďalej tak bude jediným zariadením v okrese Michalovce, ktoré dokáže poskytnúť pomoc predovšetkým osamelým matkám s deťmi, ktoré prišli o bývanie.