Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Košický kraj

Žena dobodala svojho druha, v byte bolo aj dieťa

Ilustračné foto Foto: TASR/KR PZ v Trnave

Našli ho v byte v kaluži krvi, mal na tele viacero bodných a rezných rán, z ktorých silno krvácal.

Košice 5. októbra (TASR) - Dobodaného muža (39), ktorého napadla jeho družka na Viedenskej ulici v Košiciach po hádke, zachraňovali v sobotu 3. októbra policajti. Našli ho v byte v kaluži krvi, mal na tele viacero bodných a rezných rán, z ktorých silno krvácal. V byte sa nachádzalo aj desaťmesačné dieťa.

"Neváhali ani chvíľu a okamžite mu poskytli prvú pomoc. Z množstva rán v oblasti brucha, ramena, zápästia a veľkých sečných rán na nohách sa snažili zranenému mužovi dostupnými prostriedkami čo najrýchlejšie zastaviť krvácanie. S mužom až do príchodu rýchlej zdravotnej služby neustále komunikovali, aby neupadol do bezvedomia," opísal dnes udalosť košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Policajti v byte zadržali podozrivú družku, ktorá sa správala nepríčetne, bola agresívna a vykrikovala, aby jej druh skonal. Ženu sa snažili utíšiť, ale aj napriek snahe ju napokon pomocou hmatov a chvatov museli spútať a z miesta odviezť. "V byte sa nachádzalo aj desaťmesačné dieťa, ktorému starostlivosť zabezpečovala policajtka až do príchodu sociálnej pracovníčky, ktorá si dieťa prevzala. Poverený príslušník Policajného zboru zadržanú 34-ročnú Košičanku Martu obvinil zo spáchania prečinu ublíženia na zdraví," informoval ďalej Szabó.

V prípade dokázania viny hrozí žene trest odňatia slobody na jeden až tri roky. Zranený muž sa bude podľa predbežných lekárskych správ zo zranení liečiť tri týždne.