Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Adam Ďurica odštartoval jarné koncertné turné

Adam Ďurica, archívna snímka. Foto: TASR RTVS

Keďže jarná časť turné je už z veľkej časti vypredaná, Adam sa rozhodol pridať jesennú sériu akustických koncertov v ďalších siedmich mestách.

Bratislava 26. marca (TASR) – Adam Ďurica a jeho hostia si v pondelok večer (25. 3.) pre Žilinčanov pripravili skutočnú hudobnú lahôdku. V priestoroch Domu odborov spoločným vystúpením s Petrom Bičom, Viktóriou a Ferkom z Peter Bič Project, ako aj s talentovanou speváčkou Karmen Pál-Baláž odštartovali akustické turné, počas ktorého v jarných mesiacoch navštívia spolu sedem slovenských miest. Po Žiline to budú Lučenec (2. 4.), Zvolen (3. 4.), Nitra (4. 4.), Trenčín (5. 4.), Prešov (6. 4.) a Martin (7. 4.). TASR informovala PR manažérka Ľuba Svatá.

Spevák už avizoval, že piesne v akustickom podaní budú pre divákov jedinečným hudobným zážitkom a svoj sľub včera do bodky splnil. Sála bola plná ľudí všetkých vekových kategórií, ktorí sa výborne bavili. Atmosféra koncertu bola o niečo komornejšia, ako býva na Adamových koncertoch zvykom. Ľudia v sále síce sedeli, no pri hitoch ako Mandolína či Neľutujem mali problém vydržať na svojich miestach, pospevovali si a energicky sa vrteli v rytmoch známych piesní. Bolo vidieť, že aj sám hudobník si koncert užíval. Do publika neustále posielal množstvo pozitívnej energie, ktorá na tvárach prítomných zanechala spokojný úsmev.

„Prvý zo série akustických koncertov dopadol nad moje očakávania a lepší štart celého turné som si ani nemohol želať. V Žiline bola od prvého tónu perfektná atmosféra a žilinské publikum nádherne spievalo. Musím povedať že si veľmi užívam takú inú intímnejšiu atmosféru, ktorá je na týchto akustických koncertoch, pretože mám pocit, že som k divákom o čosi bližšie a ten kontakt s nimi je oveľa viac cítiť. Už sa neviem dočkať ďalších koncertov a jesennej časti," vyjadril bezprostredné pocity po prvom koncerte Ďurica.

Keďže jarná časť turné je už z veľkej časti vypredaná, Adam sa rozhodol pridať jesennú sériu akustických koncertov v ďalších siedmich mestách, medzi ktorými navštívi aj Brno, v ktorom celú šnúru začne. K tomuto ho presvedčil najmä obrovský záujem zo strany fanúšikov, ktorí v priebehu veľmi krátkeho času kompletne vypredali koncert v Prešove, Zvolene, Martine aj Žiline. Adama Ďuricu s kapelou budú na jeseň, rovnako ako teraz na jar, sprevádzať zaujímaví hudobní hostia, ku ktorým má blízky vzťah po hudobnej, ale aj po ľudskej stránke. Prvou zastávkou bude Brno (24. 10.), nasledujú Senica (25. 10.), Žiar nad Hronom (26. 10.), Košice (27. 10.), Poprad (28. 10.), Rožňava (29. 10.) a Bratislava (6. 11.).