Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Americká herečka Cameron Diazová oslávi štyridsiatku

Cameron Diazová Foto: TASR/AP

Cameron Diazová ako herečka debutovala v komédii The Mask (Maska) v roku 1994.

San Diego/Bratislava 29. augusta (TASR) - Americká herečka Cameron Diazová oslávi štyridsiatku. Narodila sa v kalifornskom San Diegu 30. augusta 1972.

Modrooká blondína vo svojich 16 rokoch odišla zo školy, aby sa mohla venovať práci modelky. Precestovala Japonsko, žila v Mexiku, Japonsku, Austrálii, Maroku aj vo francúzskej Mekke módy Paríži. Nakoniec sa z modelky vykľula nesmierne talentovaná herečka.

V detstve bola neposlušná a čiastočne agresívna, prezradila herečka v roku 2000 nemeckému bulvárnemu denníku Bild. Ako malá sa často hádala so svojou o dva roky staršou sestrou. Pravidelne sa sporili o maličkosti, hádali sa a neraz sa aj pobili.

Foto: TASR/AP
Diazová ako herečka debutovala v komédii The Mask (Maska) v roku 1994. Je známa z filmov Svadba môjho najlepšieho priateľa (My Best Friend's Wedding, 1997), There's Something About Mary (Niečo na tej Mary je, 1998), Charlie's Angels (Charlieho anjeli, 2000), Vanilla Sky (Vanilkové nebo, 2001), Gangs of New York (Gangy v New Yorku, 2002), Charlie's Angels: Full Throttle (Charlieho anjeli: Na plný plyn, 2003), Bad Teacher (Mrcha učiteľka, 2011).

Cameron Diazová je známa svojou nenávisťou voči fotografom a už viackrát bola zapletená do právnych sporov s paparazzmi. Miluje jazdu na snowboarde. Počas nakrúcania filmu Gangy v New Yorku v roku 2000 v talianskom Ríme herečka natrafila vo svojej hotelovej izbe na pár lupičov a zahnala ich svojím krikom.

Pre hviezdu strieborného plátna je sex tým vôbec najlepším v živote. Podľa Diazovej sa však v spomínanej súvislosti treba správať vždy podľa intuície, niekedy ostýchavo, inokedy provokačne. Niečo predstierať je však vždy nesprávne. Diazová priznala, že má rada aj divoký sex, pred ktorým ani nie je čas na to, aby sa vyzliekla. Pripadá jej to viac zmyselné, ako keď je nahá, aj keď tak rada pobehuje. V roku 2003 sa dostala do prvej desiatky zoznamu najhoršie oblečených žien sveta prominentov, ktorý zostavuje americký módny kritik Richard Blackwell.

Herečku Cameron Diazovú vydierali pre fotky z mladosti, na ktorých bola hore bez. V roku 2005 kalifornský sudca zakázal fotografovi z Los Angeles predávať jej fotografie, ktoré urobil v roku 1992 pred tým, než sa herečka stala slávnou.

V roku 2007 sa stala treťou najlepšie platenou herečkou. Zarobila najmä vďaka tomu, že zapožičala hlas princeznej Fione v úspešnej sérii Shrek.

Partnermi herečky boli v minulosti napríklad surfár Kelly Slater alebo spevák Justin Timberlake. V roku 2007 sa objavovala na verejnosti s dedičom bankového impéria Davidom de Rothschildom. Videli ich v americkom štáte New Jersey na jednom z benefičných koncertov Live Earth. Ich cieľom bolo pomôcť v boji proti globálnemu otepľovaniu.

Hviezda Cameron Diazovej na hollywoodskom chodníku slávy pribudla v roku 2009. Podľa časopisu People bola Cameron Diazová v tom roku najlepšie oblečenou ženou v džínsoch.

zdroj:, www.imdb.com, http://sedmicka.tyden.cz