Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Ashton Kutcher si zahrá Steva Jobsa

Ashton Kutcher Foto: TASR/AP

Spoluzakladateľa Apple Steva Jobsa si zahrá v pripravovanom životopisnom filme americký herec Ashton Kutcher.Jobs prehral svoj boj so zákerným rakovinovým ochorením pankreasu vlani vo veku 56 rokov.

Los Angeles 2. apríla (TASR) - Americký herec Ashton Kutcher (34) stvárni zrejme v pripravovanom hranom filme režiséra Joshuu Michaela Sterna spoluzakladateľa technologickej spoločnosti Apple Steva Jobsa, ktorý 5. októbra 2011 vo veku 56 rokov prehral svoj boj s rakovinovým ochorením pankreasu. Scenár nezávislej produkcie s pracovným názvom Jobs, s ktorej nakrúcaním sa začne pravdepodobne už v máji, pripravil Matt Whiteley. Informoval o tom filmový magazín Variety.

Podľa rovnakého zdroja by sa dej filmu mal koncentrovať na Jobsovu cestu od stúpenca hnutia hippies na severe Kalifornie až po spoluzakladateľa spoločnosti Apple.



Steve Jobs sa už in memoriam stal laureátom prestížneho hudobného ocenenia Grammy, v zdôvodnení ktorého americká Národná akadémia nahrávacích umení a vied (NARAS) uviedla, že jeho nápady, napríklad iPod, ale aj internetový hudobný dom iTunes, zmenili hudobný svet a znamenali revolúciu v šírení piesní.

Spomínaný film je však iba jedným z dvoch pripravovaných o zosnulom vizionárovi. Na príprave scenára toho druhého pracuje uznávaný autor filmových predlôh Aaron Sorkin, opierajúc sa o Jobsovu autorizovanú biografiu z pera Waltera Isaacsona, známu aj z prekladov do slovenčiny a českého jazyka. Mená predstaviteľa hlavnej postavy, ani režiséra v tomto prípade ešte nie sú známe.