Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Cibulafest 2012 bude pomáhať Detskému kardiocentru

Cibulafest 2012 sa tak pripojí k ďalším, ktorým nie je problematika chorých detských sŕdc ľahostajná. Jeho brány budú otvorené do nedele 22. júla.

Bratislava 20. júla (TASR) - Najväčší česko-slovenský hudobný festival Cibulafest 2012, ktorý dnes štartuje na letisku v Holíči, dostal aj charitatívny rozmer.

Jeho organizátori sa rozhodli, že potenciál niekoľkotisícového davu využijú na podporu Nadácie Detského kardiocentra. Tá dlhoročne pôsobí pri jedinom špecializovanom oddelení pre deti s chorými srdiečkami na Slovensku. TASR informoval Dodo Mikláš z ACCESS Production.

Počas festivalu budú mať jeho návštevníci možnosť pomôcť chorým deťom ľubovoľnou sumou, ktorou prispejú na nákup prístrojov alebo na hračky, prípadne iné potrebné veci, ktoré v Detskom kardiocentre chýbajú. Okrem dobrovoľného finančného príspevku budú festivaloví návštevníci informovaní aj o možnosti prispieť formou darcovskej SMS správy.

"Finančné príspevky budú môcť ľudia dávať do troch označených a uzamknutých kasičiek, ktoré budú kolovať po festivale a v sobotu večer budú prepočítané za prítomnosti herca a zabávača Reného Štúra za Nadáciu Detského kardiocentra a organizátora festivalu," vysvetlil Mikláš s tým, že vyzbierané peniaze budú zároveň na hlavnom pódiu odovzdané do rúk správkyne nadácie.

"Detské kardiocentrum má množstvo plánov, ktoré by chcelo pre deti zrealizovať, no na to sú potrebné finančné prostriedky, ktorých je všade málo. Sme vďační za každý jeden cent, ktorý je týmto chorým deťom darovaný zo srdca," povedala správkyňa Nadácie Detského kardiocentra Mária Kadlečíková.

Cibulafest 2012 sa tak pripojí k ďalším, ktorým nie je problematika chorých detských sŕdc ľahostajná. Jeho brány budú otvorené do nedele 22. júla. Počas víkendu sa na ňom predstavia kapely ako Olympic, No Name, Desmod, Divokej Bill, Dalibor Janda a ďalších viac ako 50 interpretov.