Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Cirque du Soleil sa vracia do Bratislavy

Členstvo v Cirque clube je bezplatné a výhody zahŕňajú prístup k lístkom na predstavenia v predpredaji, akciám a exkluzívnym informáciám spoza scény.

Bratislava 7. septembra (TASR-OTS) - Cirque du Soleil s radosťou oznamuje, že s kritikmi oceňovaným predstavením Alegría vystúpi v Bratislave od 11. do 15. septembra 2013.
Lístky na predstavenie Alegría sú už dostupné v online predpredaji, zatiaľ výhradne pre členov Cirque clubu. Členstvo v Cirque clube je bezplatné a výhody zahŕňajú prístup k lístkom na predstavenia v predpredaji, akciám a exkluzívnym informáciám spoza scény. Ak sa chcete prihlásiť, navštívte www.cirqueclub.com.
Lístky pre verejnosť budú k dispozícii od 11. septembra na www.cirquedusoleil.com/alegria a v sieti Ticketportal, www.ticketportal.sk.

Alegría je španielske slovo pre povznesenie, radosť a jasanie, Alegría má medzinárodné obsadenie, skladá sa z 55 účinkujúcich a hudobníkov z 15 krajín. Alegría sa nesie v barokovo-opernom štýle s okázalými farebnými kostýmami, originálnou živou hudbou a prepracovaným javiskom, ktoré slúži na podčiarknutie tohto úžasného predstavenia atletiky a umeleckého majstrovstva. Výsledkom je pôsobivý mix zručnosti, sily a rýchlosti kombinovaný s elegantnými, takmer nadpozemskými vystúpeniami.

Alegría je ukážkou tej najlepšej dych berúcej akrobacie vrátane dramaticky zmyslových synchronizovaných visiacich hrázd /Synchro Trapeze/a vysoko energickej vzdušnej akrobacie na vysokých tyčiach / Aerial High Bars/, kde odvážni účinkujúci letia vzduchom k tým, čo ich majú chytiť, ktorí sa hojdajú viac než 12 metrov nad javiskom. Predstavte si dvoch ohybných účinkujúcich, ktorí privedú k životu mongolské umenie hadích mužov a umelcov manipulujúcich s horiacimi nožmi okolo svojho tela v rytmickom a nebezpečnom Tanci ohňa a nožov /Fire-Knife Dance/. Vibrácia mladosti príde na scénu v rýchlom tempe čísla zvanom Skladba sily /Power Track/, brilantnom predstavení synchronizovanej choreografie a skákaní na systéme trampolín, ktorý sa zázračne objaví pod podlahou javiska. V čísle Ruské tyče /Russian Bars/ letia umelci vzduchom s úchvatnými saltami a pretáčaniami uprostred letu, aby pristáli na 10 centimetrov širokých tyčiach uložených na pevných pleciach chytajúcich. Alegría je omnoho viac ako len show . . . je to vzrušujúci a jedinečný zážitok, ktorý uchváti všetky vekové kategórie.
Cirque du Soleil Cirque du Soleil, ktorý začínal ako skupina 20 pouličných umelcov v roku 1984, sa vypracoval na veľkú organizáciu so sídlom v kanadskom Quebecu, ktorá poskytuje vysoko kvalitnú umeleckú zábavu. Spoločnosť má 5000 zamestnancov, vrátane viac než 1300 umelcov z viac než 50 krajín sveta.

Cirque du Soleil už priniesol údiv a potešenie viac než 100 miliónom divákov vo viac než 300 mestách vo vyše štyridsiatich krajinách na šiestich kontinentoch. Viac informácií o Cirque du Soleil nájdete na www.cirquedusoleil.com.