Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Divadelný hub Miesto M oslavuje záver prvého roka

Miesto M je ambiciózne zoskupenie troch divadiel z bratislavskej nezávislej scény. Tvoria ho Divadlo DPM, GAFFA a Uhol_92. Foto: Miesto M

Miesto M je ambiciózne zoskupenie troch divadiel z bratislavskej nezávislej scény. Tvoria ho Divadlo DPM, GAFFA a Uhol_92.

Bratislava 1. decembra (TASR) – Divadelný hub Miesto M v Bratislave oslavuje koniec prvého roka. Za ten čas sa v ňom vytvorilo sedem premiér a odohralo viac ako 50 predstavení. Zrealizovalo sa v ňom tiež niekoľko prednášok a diskusií. TASR o tom informoval režisér z divadelnej platformy Uhol_92 Peter Galdík.

"Miesto M je ambiciózne zoskupenie troch divadiel z bratislavskej nezávislej scény. Tvoria ho Divadlo DPM, GAFFA a Uhol_92," priblížil. V jednom programe spája tri rôzne poetiky a prevažne autorské inscenácie rôznych divadelných tvorcov z mladej generácie.

Predstavenia sa v Bratislave realizujú striedavo v priestoroch Novej Cvernovky, A4 - Priestoru súčasnej kultúry, divadla Ticho a spol. či Miesta M Pod knižnicou. Galdík zdôraznil, že spoločným cieľom je dať Miestu M aj stálu adresu a vytvoriť tak výrazné nové kamenné divadlo v Bratislave. "Vízia je jasná a divácka komunita v Bratislave už rok vie, kde hľadať odvážne, súčasné a živé divadlo," komentoval.

Priblížil tiež, že december sa bude niesť v znamení divadelného maratónu. Prinesie 14 predstavení, dve premiéry a jednu derniéru. Medzi nimi napríklad Proces od Franza Kafku, (bez)mocní od Mariána Amslera, Cholstomer od Petra Tilajčíka, Pomaly plynúce dni od Martina Hodoňa, Apokaberet od Alžbety Vrzguly a ďalšie. Nebude chýbať diskusia o tohtoročnej sezóne a plánoch, a to na Divadelno-komunitnom snacku.

Neformálnou bodkou bude afterpárty 14. decembra v Novej Cvernovke.