Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Emir Kusturica zavíta so svojou kapelou v auguste do Košíc

Srbský režisér Emir Kusturica Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Kusturicu spoznajú Košičania ako muzikanta spolu s jeho kapelou No Smoking Orchestra.

Košice 30. júna (TASR) - Svetoznámy režisér a filmový producent Emir Kusturica zavíta už čoskoro do Košíc. Bude jedným z hostí mestského festivalu Leto v parku, ktorý odštartuje už po štvrtý raz v auguste. Kusturicu spoznajú Košičania ako muzikanta spolu s jeho kapelou No Smoking Orchestra.

Letný festival sa začne v novom a skrátenom termíne. "Od 6. do 12. augusta prinesieme skutočne "hustý program", netradičné hudobné spojenia, ale hlavne skvelú letnú atmosféru," priblížil projektový manažér festivalu Jozef Môcik. Akcia bude jednou z kľúčových podujatí projektu neziskovej organizácie Košice 2013 a tento rok zmení aj svoje tradičné miesto konania. Kasárne/Kulturpark pre rekonštrukciu nahradí areál kúpaliska Ryba na Aničke.



Spolu sedem festivalových dní prinesie vyše 15 koncertov lokálnych, slovenských a zahraničných kapiel, divoké DJs afterparties, divadelné predstavenia pre deti a dospelých, veľkolepé filmové prekvapenie, ale aj množstvo atrakcií, sprievodného programu a zábavy pre celú rodinu.

„Určite potešia koncerty Jany Kirschner, Tatabojs či Puding Pani Elvisovej a medzi interpretmi, ktorí nekŕmia komerčné rádiové vlny, ale do Košíc prinesú pohodu a zábavu budú aj Sister Gracie, Le Payaco, Floex a Ólafur Arnalds," dodal Môcik.

Živé vystúpenie hudobného projektu Emira Kusturicu pre filmových fajnšmekrov doplní netradičný 12-hodinový nočný filmový maratón jeho najznámejších filmov. Viac informácií o festivale, účinkujúcich a kompletný program bude čoskoro zverejnený aj na portáli www.letovparku.sk.