Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Jubilejný Topfest pozná prvé mená a sľubuje množstvo prekvapení

Fanúšikovia českej skupiny Kabát na Topfeste 2010 Foto: TASR

Oslavovať s Topfestom budú skupiny Čechomor, Horkýže Slíže a IMT Smile.

Bratislava 27. Septembra (TASR) – Na oslavu 10. výročia najväčšieho rockového festivalu na Slovensku myslia organizátori už v týchto dňoch. Topfest 2013 už dokonca pozná prvé mená účinkujúcich. Oslavovať s Topfestom budú skupiny Čechomor, Horkýže Slíže a IMT Smile.

Budúcoročný hudobný festival Topfest by mal byť skutočným sviatkom rockerov pod Tatrami. Už 10. pokračovanie obľúbenej akcie, ktorú každoročne navštevujú tisícky priaznivcov kvalitnej hudby, je tradične naplánované na prvý prázdninový víkend – 28. a 29. júna 2013.

Organizátori majú s predstihom potvrdené vystúpenie českej skupiny Čechomor, ako aj domácich kapiel IMT Smile a Horkýže Slíže. „Zoznam interpretov sa budeme aj tentoraz snažiť doplniť v štýle – to najlepšie, čo doma máme. Boli by sme radi, ak by pri okrúhlom ročníku Topfestu bolo s nami čo najviac kapiel, ktoré nám ho takpovediac pomohli vybudovať a podieľali sa na jeho stúpajúcej kvalite. Samozrejme, myslíme pritom najmä na verných fanúšikov, ktorým chceme dopriať nevšednú oslavu nášho jubilea, a preto si prichystáme opäť viacero prekvapení,“ uviedol pre médiá Dušan Drobný z usporiadateľskej agentúry Duna.

Ilustračné foto
Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Cieľom organizátorov je zároveň priviesť na Slovensko ďalšie zvučné mená spomedzi zahraničných interpretov. Na Topfeste sa počas jeho existencie predstavili také hviezdy ako Limp Bizkit, Sum 41, Megadeth, Alice in Chains, Slayer, Nightwish, Status Quo, The Misfits, Morcheeba, Uriah Heep, naposledy v rámci rozšíreného programu festivalu aj legendárna hardrocková formácia Guns N' Roses. „Latku máme nasadenú vysoko, ale rozhodne sa nechystáme ju podliezť. Naopak, pre 10. ročník festivalu pripravujeme dosiaľ najbohatší a najkvalitnejší program. Motiváciou do práce je pre nás aj tohtoročný Topfest, ktorý sa vydaril a od ľudí sme zaznamenali množstvo pozitívnych reakcií. Doslova môžem prezradiť, že tento rok si trúfneme aj na mená, ktorými nás naši fanúšikovia roky mučili,“ dodal Drobný.

V predaji sú už aj vstupenky na jubilejný ročník Topfestu, priaznivci si dvojdňovú permanentku môžu do konca roka kúpiť za zvýhodnenú cenu.

Ilustračné foto
Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Myšlienka rockového festivalu pre priaznivcov tvrdšej hudby dostala reálne kontúry v roku 2004, keď sa podujatie konalo prvýkrát ešte pod názvom Rockfest. Počas uplynulých deviatich ročníkov sa na Topfeste predstavili desiatky domácich i zahraničných interpretov. Od roku 2010 pribudol v rámci programu tanečný stage TopTrance, toto leto sa festival presťahoval do rozsiahleho areálu piešťanského letiska. Celkovo počas existencie Topfestu prešlo jeho bránami viac ako 180 tisíc návštevníkov. TASR informoval PR manažér festivalu Ján Kakaščík.