Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Vieme, kde pochovajú maestra Karla Gotta

Na archívnej snímke Karel Gott. Foto: PR Karel Gott

Posledná rozlúčka s Karlom Gottom, ktorý podľahol ťažkej chorobe, sa konala 12. októbra. Telesné pozostatky zosnulého po obradoch previezli na spopolnenie do motolského krematória.

Praha 25. októbra (TASR) - Miestom posledného odpočinku speváka Karla Gotta, ktorý zomrel začiatkom októbra vo veku 80 rokov, bude cintorín na pražských Malvazinkách. Na umelcovej oficiálnej webovej stránke to v piatok oznámila jeho manželka Ivana Gottová.

"Touto cestou vám všetkým zo srdca ďakujem za všetky vyjadrenia sústrasti, ktoré sme od vás v uplynulých týždňoch dostali a stále dostávame v obrovskom množstve. Vaše slová podpory sú pre našu rodinu v týchto nesmierne ťažkých časoch veľkým povzbudením," napísala Gottová, ktorú cituje spravodajský portál Novinky.cz.



Posledná rozlúčka s Karlom Gottom, ktorý podľahol ťažkej chorobe, sa konala 12. októbra. Telesné pozostatky zosnulého po obradoch previezli na spopolnenie do motolského krematória. Doposiaľ však nebolo jasné, kde bude miesto spevákovho posledného odpočinku.

"Na prianie môjho manžela bude miestom jeho odpočinku cintorín na pražských Malvazinkách. Prial si odpočívať tam, kde prežil veľkú časť svojho života, kde to mal rád a kde sa cítil doma," napísala Gottová (43) s tým, že konkrétne miesto hrobu oznámi, "keď to bude aktuálne".

"Verím, že vy, ktorí ste ho mali radi, si cestu k nemu vždy nájdete," dodala.

Pripomeňte si kariéru Karla Gotta v špeciálnom vydaní relácie Exkluzív