Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Kristínin nový album pokrstil v Prahe Vašo Patejdl

Speváčka Kristína. Foto: TASR/AP

Rodáčka zo Svidníka, ktorá vďaka hitom Horehronie, V sieti ťa mám či Pri oltári prerazila i u našich západných susedov, uviedla v českej metropole do života nový album Na slnečnej strane sveta.

Bratislava 4. júla (TASR) - Speváčka Kristína má úspech nielen u slovenských, ale aj u českých fanúšikov. Práve preto sa rozhodla nový album Na Slnečnej strane sveta pokrstiť najskôr v Českej republike. V známej pražskej predajni zvukových a obrazových nosičov Bontonland uviedol album do života hitmaker Vašo Patejdl. Pri tejto príležitosti si táto sympatická speváčka prevzala platinovú platňu za predaj druhého albumu V sieti ťa mám v Českej republike. TASR informovala Nora Krchňáková zo spoločnosti Propaganda House.



"Vašo je hudobná legenda. Som naozaj rada, že prijal moje pozvanie, pretože má naozaj veľa povinností. Nesmierne si ho vážim ako umelca, skladateľa, speváka a aj ako človeka," uviedla pre médiá Kristína.

Vašo Patejdl
Foto: TASR/Štefan Puškáš


Nový album nahrávala Kristína takmer rok v Košiciach a v Bratislave. Ten ponúka 14 nových piesní, texty k nim napísal básnik a textár Kamil Peteraj. Hudbu zložil skladateľ a producent Martin Kavulič, dve skladby vytvoril jeho mladší brat Marián Kavulič. Album nahrávali hudobníci z jej sprievodnej skupiny Peter Tomko (gitary), Martin Ferenčik (klávesové nástroje), Marek Szarvaš (bicie nástroje). Medzi desiatkou hosťujúcich hudobníkov boli aj Ľubomír Kristan (violončelo), Tomáš Oravec (cimbal), Adrián Harvan (piano) či Boboš Procházka (ústna harmonika).

"Album som pomenovala podľa skladby, ktorá je jednou z mojich najobľúbenejších na CD. Samotná pieseň je o vzťahu a láske. Ale použila som tento názov, aby som popísala obsah albumu a fanúšikov prostredníctvom skladieb zobrala na moju slnečnú stranu sveta. Pre mňa je to svet, kde je láska, mier a pokora. Svet, kde sa hľadajú riešenia na každý problém a kde sú pravé životné hodnoty, ktoré sa v dnešnom uponáhľanom svete už vytrácajú z ľudí," dodala pre médiá speváčka.