Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

Kultúrny priestor bod.K7 ponúka v marci diskusie i tvorivé dielne

Priestoru pre kultúru bod.K7 v Nitre. Foto: TASR- Henrich Mišovič

Diskusia s názvom Nový pohľad: Ako sa naučiť kontrolovať politikov a nezblázniť sa z toho? sa bude v bode.K7 konať 13. marca.

Nitra 8. marca (TASR) - Prednášku, diskusie i tvorivé dielne ponúkne na budúci marcový týždeň kultúrny a kreatívny priestor bod.K7 v Nitre. Ako uviedli organizátori z podujatí, ktoré sa budú konať v dňoch od 12. do 16. marca, si môžu vybrať dospelí i deti.

V utorok 12. marca sa bude konať pravidelné stretnutie nazvané Brunch bodka nr. "Stretávajú sa na ňom aktívni jednotlivci a organizácie z Nitry a okolia, ktoré sa podieľajú na príprave a realizácii Medzinárodného festivalu Divadelná Nitra a ďalších projektov," povedala Zuzana Hromádková z Asociácie Divadelná Nitra.

V rovnaký deň sa v bode.K7 uskutoční večerná prednáška a následná diskusia s výtvarníčkou Evou Bodo. "Bude sa venovať možnostiam prepojenia zanedbaných plôch mesta a jeho okolia s abstraktným vizuálnym umením. Eva Bodo bude hovoriť aj o tom, ako môže umelecká aktivita viesť k záchrane a regenerácii takýchto miest," informovali organizátori.

Diskusia s názvom Nový pohľad: Ako sa naučiť kontrolovať politikov a nezblázniť sa z toho? sa bude v bode.K7 konať 13. marca. Hosťami Mira Zwiefelhofera bude Peter Bárdy a Karolína Farská.

Súčasťou programu v druhom marcovom týždni bude aj tvorivá sobota pre deti. "Konať sa bude 16. marca popoludní. Pôjde o hrnčiarsky workshop, na ktorom si účastníci môžu skúsiť prácu s hlinou pod vedením akademickej sochárky Eleny Károvej," dodala Hromádková.