Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Lámači ženských sŕdc z kvarteta Il Divo sa opäť tešia na Slovensko

Il Divo Foto: TASR/AP Photo/Lo Sai Hung

Kvarteto navštívi Bratislavu po druhý raz, jeho premiérový koncert 11. augusta minulého roku na Bratislavskom hrade mal veľmi veľkú odozvu.

Bratislava 19. júla (TASR) – Presne o dva mesiace - 19. septembra sa v rámci koncertného turné Il Divo World Tour 2012 predstaví opäť na Slovensku pop operné kvarteto Il Divo.

Bratislavu navštívi po druhý raz, jeho premiérový koncert 11. augusta minulého roku na Bratislavskom hrade mal veľmi veľkú odozvu a štvorica fešákov očarila stovky slovenských fanúšičiek tohto hudobného žánru.

Dnešný deň je v skupine sviatočný, pretože jeden z nich – rodák zo švajčiarskeho Luzernu Urs Bühler (1971) - práve dnes sa dožíva 41 rokov. Narodeniny oslávi na "druhom konci sveta," pretože dnes v rámci americkej časti turné vystupuje Il Divo v Nokia Theatre v Los Angeles. Ďalšie koncerty ho čakajú v San José, Seatle a v závere mesiaca v kanadských mestách Vancouver, Calgary, Edmonton a Winnipeg.

Lámači sŕdc sa tešia opäť na Slovensko a čas vrátane koncertu, ktorý u nás strávia. To, že v auguste minulého roka boli viac ako spokojní, dokumentuje aj ich špeciálna požiadavka na agentúru Vivien, ktorá je organizátorom ich slovenského vystúpenia. Vyžiadali si opäť mladého šoféra zo Strečna Daniela Tarabu, ktorý ich vlani viezol z viedenského letiska do bratislavského hotela a spolu s Carlosom Marínom si zaspievali v aute na ceste z letiska.

To, že do štvorice spevákov sú zamilované nielen stovky fanúšičiek bez rozdielu veku po celom svete, ale aj slovenské devy, svedčia aj niektoré emailové správy, ktoré do kancelárie organizátorov v posledných dňoch prišli.

Medzi nimi odkaz fanúšičky, ktorá je šialene zamilovaná do Francúza Sébastiena Izambarda, chce s ním mať dieťa a po celý čas ich bratislavského pobytu bude blízko v hoteli, kde budú ubytovaní. Vzhľadom na kapacitu hľadiska Zimného štadióna Ondreja Nepelu, kde sa koncert uskutoční, možno očakávať aj ďalšie zaľúbené pozdravy a odkazy slovenských fanúšičiek.

Aj tento rok je agentúra Vivien pripravená splniť všetky náročné požiadavky manažmentu skupiny. V programe pre štvoricu Il Divo je aj ochutnávka najlepších slovenských vín a gurmánskych špecialít. Popri personálnom obsadení majú štyria lámači ženských sŕdc aj tradičnejšie "maniere".

Luxusné ubytovanie, k dispozícii limuzíny alebo osobitné požiadavky v šatni. Svetové hviezdy sa totiž popri hudobnej súhre a dokonalých hlasoch preslávili aj atraktívnym zovňajškom. Na ich dlhom zozname nevyhnutností nesmú chýbať ani špeciálne zrkadlá. "Zaujali nás hlavne typy zrkadiel, ktoré požadujú do svojich šatní. Z toho množstva sme boli prekvapení už v minulom roku," uviedla pre TASR Katarína Gembická z agentúry Vivien.

Minulý rok bol koncert Il Divo na Bratislavskom hrade beznádejne vypredaný. Prvá návšteva populárnej skupiny zožala na Slovensku mimoriadny úspech. Rovnaké očakávania sprevádzajú aj ich druhý slovenský koncert, ktorý bude 19. septembra na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal.