Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Led Zeppelin vydávajú film z mimoriadneho koncertu v roku 2007

Frontmen skupiny Led Zeppelin Robert Plant Foto: TASR/AP

Koncert v kinách budú môcť diváci vidieť od 13. októbra, neskôr záznam z neho vydajú aj na viacerých audio a video nosičoch. Pôvodná ...

New York/Londýn 13. septembra (TASR) - Legendárna britská rocková skupina Led Zepellin pripravila pre viac ako 1500 kín po celom svete koncertný film, ktorý zachytáva vzkriesenie kapely v takmer pôvodnej zostave na koncerte s názvom Celebration Day v roku 2007.

Koncert v kinách budú môcť diváci vidieť od 13. októbra, neskôr záznam z neho vydajú aj na viacerých audio a video nosičoch.

Pôvodná zostava so spevákom Robertom Plantom, gitaristom Jimmy Pageom, basgitaristom Johnom Paulom Jonesom, ku ktorým sa na bicích pridal syn zosnulého bubeníka Johna Bonhama, odohrala mimoriadny spomienkový koncert v roku 2007 na počesť zakladateľa hudobného vydavateľstva Atlantic Record Ahmeta Erteguna.

Počas dvojhodinového vystúpenia v londýnskej O2 Arene odohrali 10. decembra 2007 bohatý repertoár 19 piesní vrátane hitov Stairway to Heaven, Kashmir či Dazed and Confused. Išlo o prvý samostatný koncert kapely za ostatných 27 rokov.

Vstupenky na filmové predstavenia sú k dispozícii na internetovej stránke kapely, informovala agentúra AP.