Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

Lenka Filipová oslávi narodeniny reedíciou albumu Zamilovaná

Na snímke česká hudobníčka Lenka Filipová. Foto: TASR/Martin Palkovič

Pre reedíciu albumu Zamilovaná na CD a digitále vybrala Filipová ako prekvapenie, navyše, niekoľko unikátnych dobových bonusov.

Bratislava 30. januára (TASR) - Speváčka, skladateľka a gitaristka Lenka Filipová patrí celé desaťročia medzi stálice českej populárnej hudby. V stredu 14. februára oslávi táto legendárna hudobníčka 70. narodeniny. Vydavateľstvo Supraphon pri tejto príležitosti znovu vydáva jej prvý album z roku 1981 s názvom Zamilovaná, ktorý zaradil Lenku Filipovú medzi najúspešnejšie speváčky v histórii českej populárnej hudby a ktorého rovnomenná titulná pieseň Zamilovaná patrí i po štyridsiatich rokoch stále medzi jej najväčšie hity. TASR informovala PR manažérka Adriana Nievelt.

Reedícia tohto kultového debutu vychádza v piatok 2. februára a tentoraz popri CD a digitálnom albume vyjde prvýkrát po štyroch dekádach i na vinyle. Pre reedíciu albumu Zamilovaná na CD a digitále vybrala Filipová ako prekvapenie, navyše, niekoľko unikátnych dobových bonusov.

Povestná spolupráca s francúzskym pesničkárom Francisom Cabrelom, niekoľko cover verzií, významný podiel pôvodných skladieb Stana Regala či príspevky Zdeňka Johna, Milana Tesařa, Štěpána Raka alebo Karla Svobodu doplňujú na albume Zamilovaná prevažne krehké, baladické pesničky. Spoločne s romantickou titulnou fotografiou Jadrana Šetlíka vzniklo niečo v našich zemepisných šírkach vítane nové a zároveň nadčasové.

Lenka Filipová si dodnes neustále cieľavedome zostavuje kvalitný a poslucháčsky atraktívny repertoár. V roku 2024 plánuje absolvovať sériu koncertov v Čechách i na Slovensku, kde patrí medzi najobľúbenejšie české speváčky.