Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Majk Spirit je víťazom kategórie MTV EMA Best Czech/Slovak Act 2012

Michal Dušička známy najmä pod umeleckým menom Majk Spirit je slovenský rapper a člen skupiny H16 Foto: archív Majka Spirita

Slovenský reper Majk Spirit môže už dnes povedať o roku 2012, že bol pre neho mimoriadne úspešný. Žne jeden úspech za druhým



Praha 17. októbra (TASR) - Okrem toho, že získal cenu Objav roka i cenu za najlepší videoklip v hudobnej ankete Slávik 2011, stal sa víťazom v kategórii Best Czech/Slovak Act 2012 MTV EMA. Majk sa tak stretne v boji s ďalšími umelcami z celej Európy a bude mať možnosť reprezentovať európsky kontinent v kategórii Worldwide Act.

Bol to tvrdý boj naprieč celým Českom a Slovenskom. Majk Spirit od svojich fanúšikov dostal najväčší počet hlasov a porazil tak kapelu Mandrage, skupinu Sunshine, Bena Cristovaa a Celeste Buckingham. "Ocenenie ma teší, dozvedel som sa o ňom od svojho manažéra. Venujem ho všetkým, ktorí majú radi Majka Spirita, pretože len vďaka tým ľuďom som ho získal, povedal pre TASR reper.

Meno zástupcu Európy, ktorý dostane najviac hlasov, sa dozvieme v posledný októbrový deň. Fanúšikovia Majka Spirita môžu za svojho obľúbeného speváka hlasovať do 30. októbra na www.mtvema.com. V tento deň budú vyhlásení aj ďalší víťazi svetových regiónov - Latinská Amerika, Severná Amerika, Ázia a Afrika/ India/Blízky východ. Práve týchto päť nominovaných umelcov bude bojovať o hlasy svojich fanúšikov. Meno víťaza vyhlásia 11. novembra vo Frankfurte. Už 19. ročník prestížnej šou, ktorú bude moderovať frankfurtská rodáčka Heidi Klum, odvysiela naživo od 21.00 hodiny stanica MTV.

Majk si ocenenie Best Czech/Slovak Act 2012 MTV EMA prevezme 28. novembra v Prahe na podujatí MTV kde zároveň vystúpi, dodal na záver Michal Matejovič, manažér Majka Spirita.