Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

Multikultúrny festival vo Fiľakove bude spojený s vianočným jarmokom

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Martin Palkovič

V rámci programu sa predstavia miestne súbory, školské inštitúcie a ich skupiny i sólisti, medzi nimi maďarské, slovenské aj rómske talenty.

Fiľakovo 9. decembra (TASR) – Poukázať na rôznorodosť multietnického prostredia a hudby ako spoločného komunikačného prostriedku rôznych etník a kultúr je cieľom multikultúrneho hudobného festivalu Hudba, náš spoločný jazyk. Jeho piaty ročník sa uskutoční v piatok 13. decembra od 13.30 h v novej tržnici vo Fiľakove v okrese Lučenec.

„Okrem horúcich vianočných nápojov, ručne vyrábaných vianočných produktov a darčekových predmetov sme pripravili pre návštevníkov aj kultúrny program. V rámci programu sa predstavia miestne súbory, školské inštitúcie a ich skupiny i sólisti, medzi nimi maďarské, slovenské aj rómske talenty,“ informovala riaditeľka Mestského kultúrneho strediska vo Fiľakove Andrea Illés Kósik.

Dodala, že sprievodným podujatím bude Fiľakovský vianočný jarmok a program bude spestrený interaktívnym predstavením či ohňovou šou pouličných žonglérov. Na záverečnom koncerte vystúpi kapela Roma Soul.