Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Návštevníci vybraných festivalov si môžu zistiť svoju krvnú skupinu

Prví návštevníci prichádzajú na 16. ročník multižánrového festivalu Bažant Pohoda, 5. júla 2012 na letisku v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Projekt Moja krvná skupina sa spojil s vybranými letnými festivalami a aj takýmto spôsobom chce pritiahnuť pozornosť mladých ľudí k darovaniu krvi.

Bratislava 6. júla (TASR) - Návštevníci letných festivalov FUN Rádio Dohoda, Orange Music Summer, Corgoň Slížovica si budú môcť zadarmo zistiť svoju krvnú skupinu a informovať sa o možnostiach darcovstva krvi. Umožní im to projekt Moja krvná skupina, ktorý sa spojil s vybranými letnými festivalmi, aby pritiahol pozornosť mladých ľudí k darovaniu krvi.

Návštevníci spomínaných podujatí budú môcť v stánkoch projektu bezplatne absolvovať komplexnú analýzu tela, ale aj mnohé ďalšie aktivity v spojitosti s ušľachtilým cieľom darcovstva krvi. Slovenský Červený kríž (SČK) a zdravotná poisťovňa Dôvera pokračujú pomocou projektu Moja krvná skupina v propagácii potreby poznania krvnej skupiny.

Darcovia krvi a celá verejnosť sa cez portál mojakrvnaskupina.sk môžu dostať k početnej facebookovej komunite ľudí so svojou krvnou skupinou. Vzniká tak priestor na rýchlu výzvu k darovaniu krvi pre ľudí, ktorí urgentne potrebujú krv určitej krvnej skupiny, prípadne k osloveniu darcov inej krvnej skupiny. Krvné skupiny na Facebooku sleduje viac než 20.000 fanúšikov - darcov krvi.