Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Para Brutálna zostava odohrá na jeseň koncerty naprieč našou krajinou

Lasky (vlastným menom Tomáš Šedivý), spevák skupiny Para, archívna snímka. Foto: TASR/Martin Palkovič

Para je stálicou domácej scény už viac ako 24 rokov.

Bratislava 18. novembra (TASR) – Ubehlo už pätnásť rokov od vydania albumu Brutálna zostava skupiny Para. Kapela si výročie prelomovej nahrávky pripomenie naživo už o pár dní koncertmi v troch slovenských mestách, pričom tri zo štyroch podujatí sa už stihli vypredať. TASR o tom informoval PR manažér Alexander Čerevka.

Brutálna zostava ide našou krajinou, tak nazvala Para svoje tohtoročné štvorkoncertné jesenné turné v Piešťanoch (23. 11.), Lučenci (30. 11.) a Bratislave (5. a 8. 12.). Jedna z najaktívnejších slovenských kapiel si ním pripomenie vznik kultovej nahrávky Brutálna zostava z roku 2004. Išlo o jeden z prvých radových albumov Pary s piesňami Matamatomatahari, Prví poslední či Keď ťa stretnem, ktorými počas dlhoročnej existencie opakovane roztancovávali fanúšikov na klubových koncertoch aj letných festivaloch.

Para je stálicou domácej scény už viac ako 24 rokov. Neustála chuť tvoriť, vymýšľať nové aj nadžánrové spolupráce a experimenty, popritom sa spoločensky angažovať a nebáť sa vyjadriť k aktuálnemu dianu či politike je to, čo Paru odlišuje od bežnej stereotypnej rockovej kapely. Počas viac ako dvoch dekád pôsobenia vydali sedem albumov, pričom ten ostatný Našou krajinou získal cenu album roka na Radio_Head Awards 2018. Bezprostrednosťou a energiou, ktorú do hudby vkladajú, sa stali jednou z najvyhľadávanejších slovenských koncertných skupín.

V rámci turné Brutálna zostava ide našou krajinou odznejú piesne z výročného albumu naživo aj s hosťami, ktorí sa na nahrávke podieľali. Koncerty v Piešťanoch a Bratislave sa vypredali veľmi rýchlo, Para pridala ešte jeden koncert v bratislavskom MMC. Podľa slov organizátorov je už aj druhý bratislavský koncert vypredaný.