Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Pitva režiséra Tonyho Scotta neodhalila známky nádoru na mozgu

Tony Scott Foto: TASR/AP Photo

Vyšetrovatelia nemajú teórie o tom, čo viedlo jedného z plodných a úspešných režisérov k samovražde

Los Angeles 22. augusta (TASR) - Rodina režiséra filmu Top Gun Tonyho Scotta povedala súdnym lekárom, že filmár nemal rakovinový nádor na mozgu ani nijakú inú vážnu chorobu, keď spáchal samovraždu skokom z mosta.

Potvrdila to aj jeho pondelňajšia pitva, informovala v utorok kancelária losangeleského vyšetrovacieho sudcu.

Výkonný pracovník kancelárie koronera Craig Harvey konštatoval, že pitva neodhalila očividné známky nádoru na mozgu. Sú však potrebné laboratórne testy, aby sa vylúčila prítomnosť mikroskopických stôp rakoviny, ktoré by lekár počas Scottovho života nemal šancu odhaliť.

"Rodina nám povedala, že fáma o tom, že mal neoperovateľný rakovinový nádor na mozgu, sa nepotvrdila" konštatoval Harvey. "Informovali nás..., že nemal vážne zdravotné problémy."

Poprel tak predchádzajúce nepotvrdené správy amerických médií, ktoré tvrdili, že takýto nádor na mozgu mal a preto spáchal samovraždu.

Vo svojej kancelárii zanechal Scott pred samovraždou list na rozlúčku a v aute zoznam ľudí, ktorých treba kontaktovať, uviedla kancelária koronera. Obsah listu na rozlúčku nezverejnila.

Tony Scott nakrútil komerčne úspešné filmy ako Top Gun či Policajt v Beverly Hills 2; v jeho filmografii sa však nájdu aj snímky ako Pomsta, Dni hromu, Posledný skaut, Pravdivá romanca, Verejný nepriateľ, Muž v ohni, Déja Vu alebo Únos metra 123.

Filmára charakterizovala červená bejzbalová čiapka na hlave, s ktorou často pracoval "na pľaci" a mal ju údajne na sebe aj v nedeľu, keď zastavil s autom uprostred mosta nad losangeleským prístavom, preliezol 5,5-metrový plot a vrhol sa do mora takmer 60 metrov pod ním. Jeho telo vytiahli asi tri hodiny nato.

Asistent hlavného koronera Ed Winter povedal, že vyšetrovatelia nemajú teórie o tom, čo viedlo jedného z plodných a úspešných režisérov k samovražde. V súčasnosti totiž pracoval na niekoľkých filmových projektoch vrátane pokračovania svojho najväčšieho hitu Top Gun (1986).