Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Po výstave v New Yorku bude R. Hromec opäť vystavovať v Danubiane

Falling Comet v podaní R. Hromca. Foto: R. Hromec

Medzinárodne uznávaného výtvarníka nečaká v Danubiane umelecká premiéra, svoje diela tu vystavoval už v roku 2002.

Bratislava 16. januára (TASR) - V novembri minulého roka vystavoval slovenský výtvarník Robert Hromec svoje obrazy v newyorskom sídle OSN. Výstava In Search for Love and Truth (Pátranie po láske a pravde) sa konala pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie a na počesť československých migrantov, manželov Vilčekovcov, ktorí patria medzi najväčších filantropov a podporovateľov umenia v USA. Od konca januára si tvorbu jedného z najúspešnejších slovenských výtvarníkov budú môcť pozrieť návštevníci bratislavskej Dabuniany na výstave s názvom Falling Comet/Padajúca kométa.

"Pripravil som špeciálnu kolekciu desiatich veľkorozmerných obrazov na hliníkovom plechu s rozmermi jeden krát dva metre, doplní ich osem malieb na hliníkovom plechu s rozmermi jeden krát jeden meter," povedal pre TASR Hromec, ktorý naposledy prezentoval svoje diela v Bratislave v roku 2018 v Galérii Nedbalka na výstave Inside a Time Capsule (Vnútri časovej kapsule).

Falling Comet v podaní R. Hromca.
Foto: R. Hromec


Medzinárodne uznávaného výtvarníka nečaká v Danubiane umelecká premiéra, svoje diela tu vystavoval už v roku 2002. "Je to návrat, ktorý prinesie 18 veľkorozmerných obrazov na hliníkovom plechu pod spoločným názvom Padajúca kométa. Tento názov som zvolil preto, lebo štruktúry tých obrazov predstavujú nový svet, ktorý nastáva," priblížil Hromec výstavu zobrazujúcu jeho individuálne umelecké prístupy zaznamenávajúce chaos verzus kozmos.

Výstavu otvoria 25. januára, potrvá do 29. marca.