Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Postavičky v Dobe ľadovej 4 nahovorili K. Turjanová a G. Dzuríková

Ilustračné foto Foto: 20th Century Fox

Nové napínavé dobrodružstvá prežívajú vo filmovej novinke Doba ľadová 4 s podtitulom Zem v pohybe, ktorú nakrútila režisérska dvojica Steve Martino, Michael Thurmeier.

Bratislava 27. júna (TASR) - Do kín sa po troch rokoch vracia obľúbená mamutia rodinka Mannyho, Ellie, ich tínedžerskej dcérky Broskynky, leňochoda Sida, šabľozubého tigra Diega a roztržitého krysoveveričiaka Scrata. Nové napínavé dobrodružstvá prežívajú vo filmovej novinke Doba ľadová 4 s podtitulom Zem v pohybe, ktorú nakrútila režisérska dvojica Steve Martino, Michael Thurmeier. Práve chamtivý Scrat so svojou záľubou pre žalude a ich ukrývaním spôsobí v novej časti katastrofu nevídaných rozmerov. Podarí sa mu zasadiť vytúžený žaluď do zeme takým spôsobom, že pradávna Pangea začne praskať a lámať sa na jednotlivé kontinenty. Tak príbeh pre malých aj veľkých divákov otvorili autori scenára Michael Berg, Jason Fuchs a Mike Reiss.

Vďaka pohybu litosferických dosiek dôjde nielen k roztrhnutiu Zeme, ale aj k rozdeleniu prehistorickej partie. Ellie a Broskynka zostávajú na jednom kontinente a Manny, Sid a Diego sú unášaní prúdom na ľadovej kryhe ďaleko na šíry oceán. Odvážni priatelia sa musia dostať domov a pri tom na nich čaká nejedno veľké dobrodružstvo. Pri ceste späť im dá zabrať nielen morská búrka, prílivové vlny a morské príšery, ale musia zvládnuť aj prvé spoločné súžitie na jednej malej kryhe. Už keď to vyzerá, že sa partička kamarátov zachráni, životy im skomplikuje posádka lode morských pirátov. Pravekí hrdinovia sa ocitnú v zajatí a dostávajú sa do ešte väčších problémov.



Známym animovaným postavičkám, ktorým nechýba sila, humor a láskavosť, prepožičali svoje hlasy slovenskí herci Jozef Švoňavský, Richard Stanke, Elena Podzámska, Ján Kroner, Viktor Horjan, Martin Kaprálik. Na slávnostnej premiére animáku v Bratislave v utorok (26. 6.) nechýbali herečky Gabriela Dzuríková a Kristína Turianová, ktoré v štvrtom pokračovaní Doby ľadovej nahovorili nové postavičky. Krásnej a nebezpečnej šabľozubej tigrici Shire (v originálnom znení ju nahovorila speváčka Jennifer Lopez) dala svoj hlas Kristína Turjanová. "Je to super odvážna tigrica, ktorá je najprv tak trošku zlá, pretože paktuje s pirátmi, ale potom sa všetko na dobré obráti," komentovala herečka pre TASR svoju vtipnú, rýchlu a múdru postavičku, ktorá sa v štvrtej časti Doby ľadovej objaví prvý raz. Divákov určite pobaví aj ďalšia nová postava. Problematickú starú mamu leňochoda Sida, ktorú v slovenskej verzii volajú Ňaňa, nadabovala Gabika Dzuríková. Jej animovaná Ňaňa má dlhú zapáchajúcu srsť, bezzubé ústa, vráskavú kožu a aj neviditeľného miláčika, ktorého volá Pusinka. "Bola to veľmi vtipná robota. Je to veľmi vďačné, veľmi milé, to je vždy radosť robiť takéto filmy," povedala TASR Gabriela Dzuríková, ktorej sa v poslednej dobe darí "robiť animáčiky".

Ako sa príbeh Doby ľadovej 4 skončí, uvidia malí i veľkí diváci v slovenských kinách od 28. júna. Film prináša do distribúcie spoločnosť Bontonfilm.