Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Rádio Expres si výročie Nežnej revolúcie pripomenie sériou rozhovorov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Rádio odvysiela aj rozhovory s bývalým politickým väzňom a hercom Ivanom Romančíkom a s ľuďmi, ktorí emigrovali a žili v utečeneckých táboroch.

Bratislava 13. novembra (TASR) - Rádio Expres si pripomenie 30. výročie Nežnej revolúcie. V nedeľu (17. 11.) odvysiela sedem rozhovorov s jej priamymi účastníkmi, športovcami, hercami a pamätníkmi. TASR o tom informoval PR manažér Igor Guttler.

Redaktori sa rozprávali napríklad s hokejistom Antonom Šťastným, ktorý spolu s bratom Petrom emigroval do Kanady, s Michalom Miklovičom z Ústavu pamäti národa (ÚPN) či s predsedom Konfederácie politických väzňov Slovenska Petrom Sandtnerom. Rádio odvysiela aj rozhovory s bývalým politickým väzňom a hercom Ivanom Romančíkom a s ľuďmi, ktorí emigrovali a žili v utečeneckých táboroch.

Špeciálne vysielanie bude pokračovať aj v pondelok. V relácii Braňo Závodský naživo bude hosťom prvý predseda Verejnosti proti násiliu Fedor Gál.

Rádio si výročie revolúcie pripomína aj na sociálnej sieti, kde spolu s ÚPN spustilo špeciálnu kampaň. Fiktívny profil príslušníka Štátnej bezpečnosti sleduje ľudí a hlásenia o tom zverejňuje na svojom profile.