Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

RTVS si spomienkovými programami pripomenie speváka K. Gotta

Na archívnej snímke Karel Gott. Foto: TASR/Bohdan Kopčák

Na Gotta si zaspomínajú v sobotu predpoludním aj v relácii Panoráma v rubrike Staromódne spomienky na Rádiu Regina.

Bratislava 2. októbra (TASR) - RTVS si pripomenie Karla Gotta v televíznom aj rozhlasovom vysielaní. Spomienkové programy sa budú vysielať na Jednotke, Dvojke, na Rádiu Slovensko a Rádiu Regina. TASR o tom informovala Silvia Turnerová zo sekcie marketingu RTVS.

Jednotka odvysiela o 20.30 h český filmový muzikál „Kdyby tisíc klarinetů“, v ktorom Gott stvárnil hlavnú úlohu. "Na Dvojke si o 22.15 h budú môcť diváci pozrieť rozhovor legendárneho speváka s Alenou Heribanovou v jej tolkšou Anjeli strážni," uviedla Turnerová. Za tým bude nasledovať Zlatá lýra. Bude to dokument zo série o medzinárodnom festivale populárnej piesne, v ktorom Gott spomína na začiatok svojej hudobnej kariéry v Bratislave. V programe Lýrové pódium: Karel Gott odvysiela Dvojka o 23.40 h vystúpenie českého speváka na Bratislavskej lýre 1984.

"Rádio Slovensko si pripomenie speváka vo svojich programoch vo štvrtok (3. 10.) v Dobrom ráne s Romanom Bombošom ukážkami z rozhovorov s Karlom Gottom a jeho piesňami. Z rozhlasového archívu vyberieme aj unikátne hlasové nahrávky zo 60. a 70. rokov a poslucháčov sa opýtame, ako spomínajú na veľkého umelca," hovorí Turnerová.

V sobotu (5. 10.) po 13.00 h na Rádiu Slovensko odznie repríza relácie Vlada Franca Túto hudbu mám rád, kde bol hosťom práve Gott. "Rádio Slovensko zaradí do vysielania i viac nezabudnuteľných melódií tohto fenomenálneho speváka," poznamenala Turnerová.

Na Gotta si zaspomínajú v sobotu predpoludním aj v relácii Panoráma v rubrike Staromódne spomienky na Rádiu Regina. V relácii Bez slov zahrá Regina o 10.10 h orchestrálne verzie známych Gottových piesní.

Aj Markíza odvysiela dokument o Karlovi Gottovi


TV Markíza odvysiela v stredu večer o 20.30 h dokument s názvom Karel Gott - Zůstanu svůj. Spevákovej smrti sa bude venovať vo štvrtok aj celá relácia Reflex. TASR o tom informoval PR manažér TV Markíza Lukáš Kočišek.

V dokumente budú spomínať na zážitky so zosnulým spevákom Eva Pilarová, Lucie Bílá, Marcela Holanová či Petr Janda. "Jitka Zelenková napríklad prehovorila o ich spoločných cestách po Nemecku, kde sa Karel Gott tešil takisto obrovskej obľube. Dokument Karel Gott - Zůstanu svůj je plný jeho najväčších hitov a je poctou nezabudnuteľnému maestrovi Karlovi Gottovi," uviedol Kočišek.

Počas celého dňa televízia prináša aktuálne informácie o smrti speváka v mimoriadnych správach o 12.41 h, 13.40 h, 14.40 h, 15.50 h a 16.47 h.