Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Skupina Inekafe ponúka fanúšikom AirTour 2012

Inekafe Foto: TERAZ.sk

Vratko Rohoň, líder a spevák skupiny Inekafe, civilným povolaním dopravný pilot, miluje nielen hudbu, ale aj lietanie.

Bratislava 24. júla (TASR) – Zážitok z lietania ponúkne fanúšikom líder skupiny Inekafe Vratko Rohoň v rámci Air Inekafe, ktoré pripravilo na august AirTour 2012, čo budú špeciálne vyhliadkové lety z 25 českých a slovenských letísk.

Vratko Rohoň, líder a spevák skupiny Inekafe, civilným povolaním dopravný pilot, miluje nielen hudbu, ale aj lietanie. Zamiloval sa doň v roku 2005 a išiel si za svojím cieľom, kým si ho nesplnil. Dnes pravidelne lieta s veľkými lietadlami Boeing 737-400 či Boeing 737-300, nezanevrel však ani na malé lietadlá. Práve v jednom z nich, v Cessne 172, bude v auguste organizovať špeciálne vyhliadkové lety, počas ktorých sa do lietania môžu zamilovať aj fanúšikovia hudobnej scény a skupiny Inekafe.

Celkom 15 slovenských a desať českých letísk bude miestom, kde sa uskutočnia v rámci AirTour vyhliadkové lety. Ukážu iný pohľad na krajinu, ktorú ste zatiaľ vnímali len zo zeme. Záujemcovia absolvujú let so skúseným pilotom, ktorému bol do rúk zverený aj letecký špeciál so striebornými slovenskými hokejistami pri ceste zo šampionátu v Helsinkách.

Skupina chce všetkým dopriať pocit vznášať sa v oblakoch

Vratko Rohoň z Inekafe
Foto: TERAZ.sk
"Lietanie je pre mnohých ľudí doteraz tabu, nedosiahnuteľným zážitkom. Našou myšlienkou je dopriať všetkým tento pocit vznášať sa v oblakoch a zažiť pohľad z výšky na okolie, ktoré je vášmu srdcu najbližšie. Navyše s malým bonusom, že celý čas, nech si vyberiete ktorúkoľvek z ponúk, budem priamo pri vás ja osobne," uviedol o AirTour 2012 Vratko Rohoň.

Okrem špeciálneho augustového Air Inekafe tour bude letecká spoločnosť v prevádzke počas celého roka. Ponúka lety malými aj veľkými lietadlami, ako aj prípravu na zemi pre nadšencov a budúcich pilotov - let na simulátore Boeingu s ozajstným vzletom a pristátím v kokpite totožnom so skutočným lietadlom.

AirTour sa uskutoční v auguste po celom Slovensku a každý ju bude mať na dosah. Plánované sú lety z letísk Bratislava, Trnava, Senica, Dubnica nad Váhom, Martin, Ružomberok, Prievidza, Nitra, Nové Zámky, Banská Bystrica, Lučenec, Spišská Nová Ves, Prešov, Svidník a Humenné. Konkrétny termín letu závisí od poveternostných podmienok, aby si záujemcovia let mohli dosýta a najmä bezpečne vychutnať. Viac informácie uvádza skupina na internetovej stránke airinekafe.sk.